У Кельменецькій райлікарні недорахувались 150 тисяч гривень

Працівниками Держфінінспекції в Чернівецькій області в ході ревізії Комунальної установи \”Кельменецька центральна районна лікарня\” виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 148,6 тис. грн.
Про це повідомляє Держфінінспекція в Чернівецькій області.

Зокрема, внаслідок виплати окремим працівникам лікарні винагороди за напруженість у праці без наявності відповідних наказів керівника установи, врахування одноразових виплат при розрахунку відпускних, проведення виплат за суміщення посад керівнику підрозділу, на які він не мав права, виплати премій до ювілейних дат, які не передбачені у колективному договорі, установою зайво використано на оплату праці та сплату внесків до державних цільових фондів 49,6 тис. грн.

Крім того, Лікарнею здійснено витрати з відшкодування вартості наборів продуктів харчування донорам на загальну суму 48,8 тис. грн, в той час як зазначені видатки у кошторисі установи не планувалися.

Також, за рахунок коштів загального фонду проведено витрати в сумі 46,8 тис. грн на оплату праці з нарахуваннями працівників, які надавали платні послуги, в той час як ці витрати мали бути здійснені за рахунок коштів спеціального фонду.

За недотримання законодавства з фінансових питань 12 посадових осіб притягнуто до адмінвідповідальності, на 1 особу складено протокол за ст.164-12 за порушення бюджетного законодавства, який передано до суду. До установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати ревізії проінформовано Кельменецький РВ УМВСУ в Чернівецькій області.

peredplata