Поляки висипають зерно з українських вантажівок, що стоять на кордоні

На українсько-польському кордоні, на пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ” поляки почали висипати зерно з українських фур просто на землю

Про це повідомляє луцьке ІА “Конкурент”, передає “Еспресо.Захід“.

“Приїхала поліція, розвела руками, зібрали дані і все. Болгаркою на батарейці хотіли вирізати люка, зірвали пломбу і висипали пшеницю. З кожної вантажівки висипалося по 3 тони. Ось такі у нас “друзі поляки”. Неочікувано, але факт є факт”, – каже очевидець подій.

Що саме відбувається на пункті пропуску можна побачити на відео, яке з’явилось в соцмережах.

  • 7 лютого польські фермери передали офіційне повідомлення про відновлення страйків на кордоні з Україною. Блокування пункту пропуску “Дорогуськ – Ягодин” розпочався 9 лютого. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березн
    • Раніше польська профспілка фермерів “Солідарність” анонсувала оголошення загального страйку по всій країні 9 лютого. Тоді зазначали, що він розпочнеться з блокади всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною, а також блокування доріг та автомагістралей в окремих воєводствах.
    • Причина поновлення протестів проста, за словами одного із організаторів акції Романа Кондрува, із часу попередніх акцій влада нічого не зробила із проблемами технічного зерна з України.
    • У Польщі в понеділок, 12 лютого, планують заблокувати ще два пункти пропуску на кордоні з Україною. Учасники протесту обмежать рух вантажівок.

     

peredplata