Шість пунктів пропуску на території Чернівецької області увійшли до Генплану розвитку прикордонної інфраструктури

Шість пунктів пропуску через українсько-румунський кордон, які знаходяться на території Чернівецької області увійшли до Генерального плану розвитку прикордонної інфраструктури на автомобільних пунктах перетину кордону, який розробили Україна та Румунія.

Спільну українсько-румунську стратегію щодо розбудови митно-прикордонної інфраструктури презентували у Чернівцях. Участь у презентації генерального плану розбудови пунктів перетину кордону взяли наші партнери з Румунії, Дорел Фроня – Стратегічний радник з питань митної політики Консультативної місії ЄС в Україні, Іонел Скріоштяну – Державний секретар Міністерства транспорту та інфраструктури Румунії, Мустафа Найєм – Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Сергій Деркач – заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, представники митних та прикордонних служб обох держав.
До генерального плану внесли 14 пунктів пропуску.

Проєкт покликаний збільшити товарообіг, експортно-імпортні операції, пасажиропотік між Україною та країнами Європейського Союзу. У плані визначили пріоритетність об’єктів. Зокрема пункти пропуску “Порубне- Сірет” і “Біла Криниця – Клімеуць” – визначені як об’єкти вищої пріоритетності, “Дяківці- Раковець” та “Красноїльськ – Вікову де Сус” – середньої. “Шепіт- Ізвоареле Сучевей”, “Руська – Ульма” – об’єкти з меншою пріоритетністю.

‼️Першочерговою є реконструкція пунктів пропуску, які вже працюють. Так, розширення пункту перетину кордону “Порубне- Сірет” дозволить збільшити на 20 відсотків вантажопотік і на 40 відсотків пасажиропотік. Для фінансування плануємо залучити міжнародних парнерів і донорів.

На основі Генерального плану будуть сформовані заявки до Єврокомісії. Спільно працюємо для того, щоби Буковина стала сучасним логістичним хабом для міжнародних перевезень.

Руслан Запаранюк, начальник ЧОВА

peredplata

Залишити відповідь