ЗАЛУЖНИЙ ОТРИМАВ АГРЕМАН ВІД ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ НА ПОСАДУ ПОСЛА – ЛУЦЕНКО

Ексголовком зараз проходить підготовку до дипломатичної роботи та формує команду нового посольства

Колишній головнокомандувач ЗСУ вже отримав агреман від Великої Британії про те, що він може бути призначений на посаду посла України в Лондоні. Про це розповів політик та колишній військовий Юрій Луценко в ефірі “5 каналу”.

 

 

Луценко звернув увагу, що рішення про звільнення Залужного було суто політичним, адже ніхто досі не пояснив причин його звільнення. Крім того, зазначив, що колишній головнокомандувач говорив незручну правду, а також його любили більше, ніж Зеленського.

“Ще до завершення ВЛК оголошують, що Залужний непридатний, я відповідаю за свої слова. А після цього без узгодження його відправляють послом у Лондон. Зараз цей процес завершено. Лондон надіслав агреман – тобто погодження на призначення послом пана Залужного. Так що найближчим часом ми нарешті, майже за рік, а може й більше, отримає в Лондоні посла України. 5-6 днів тому погодили агреман”, – заявив Луценко.

Луценко очікує, що найближчим часом Залужного офіційно призначать послом указом президента. Станом на зараз генерал проходить підготовку до дипломатичної роботи, він уже пройшов усі перевірки в МЗС і зараз формує команду нового посольства. 

Нагадаємо, 9 березня у ЗМІ з’явилася інформація, що Валерій Залужний перед призначенням послом у Британії пройшов ВЛК, де був визнаний непридатним для служби в армії.

Нагадаємо, Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду надзвичайного і повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

peredplata

Залишити відповідь