На Буковині завершують ремонт гірської дороги до кордону з Румунією

У селі Шепіт завершують реконструкцію 2 км дороги Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» з під’їздом до КПП «Шепіт». Ремонт ділянки дороги розпочали восени 2022 року в межах міжнародного проєкту, який фінансується ЄС спільно з Україною.

Про це повідомили у службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, пише С4.

Зазначається, що під час ремонту підрядник розширив ділянку автошляху, влаштував з’їзди та виїзди, збудував дев’ять підпірних стінок, які виконують укріплювальну функцію берегової частини дороги. Також дорожники розширили й укріпили два мости.

Крім того, на дорозі в селі Шепіт встановили сучасну систему освітлення з енергоощадними лампами. Наразі підрядник влаштовує тротуари та виконує заходи з організації дорожнього руху.

У службі зазначають, що ремонт цього автошляху став викликом для дорожників, оскільки роботи велися у гірській місцевості з мінливою погодою – ще декілька днів тому там фіксували мінусову температуру повітря.

У відомстві додають, що відновлення під’їзних шляхів до кордону дозволить відкрити автомобільний пункт пропуску «Шепіт – Ізвоареле-Сучевей», який до 2010 року працював як пішохідний.

peredplata