Грабували валютників і відпочивали в Домінікані: затримано банду, яка в чернівчанина забрала 140 тис євро.

У Борисполі затримали трьох учасників злочинної групи, які як раз повернулися після чергового відпочинку в Домінікані, організатора – у Львові.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.
Зловмисники діяли на території Тернопільської, Львівської та Чернівецької областей: вчиняли грабежі та розбійні напади. Організатор – 45-річний раніше судимий за розбій мешканець Львова, чемпіон світу з кікбоксингу, майстер спорту міжнародного класу. Він наразі є підсудним у справі щодо скоєння розбійного нападу у 2015 році. Саме він зібрав товаришів для вчинення грабежів та розбійних нападів. Серед спільників чоловіка – його син, 27-ми та 23-х річні професійні спортсмени. Всі вони займаються боксом та вільною боротьбою.

Учасники угруповання обирали собі у жертви громадян, які займаються валютними операціями, та ретельно готувалися до злочину. Перш ніж піти на злочин, фігуранти стежили за своїми жертвами, вивчали їхній шлях та місця перебування. Відібрані у людей гроші витрачали на придбання дорогих автомобілів та відпочинок на елітних курортах.

Зокрема встановлена причетність зловмисників до кількох нападів:

– у селищі Березовиця наприкінці 2020 року вони напали на подружжя і відібрали понад 250 тисяч гривень;

– у січні 2021 року підозрювані привласнили 140 тисяч євро, які належали жителю Чернівців.

Впродовж кількох місяців документували злочинну діяльність учасників ОЗГ. Зібравши усі докази, вирішили провести масштабну спецоперацію, до якої залучили більше сотні правоохоронців – Департаменту стратегічних розслідувань, управління стратегічних розслідувань у Тернопільській та Чернівецькій областях, Департаменту карного розшуку, ГУНП у Тернопільській та Чернівецькій областях, бійці “КОРД”, обласне управління СБУ.

28 березня правоохоронці провели масштабну спецоперацію, за результатом якої на території міжнародного аеропорту “Бориспіль” затримали трьох учасників групи, а у Львові – організатора.

Під процесуальним керівництвом обласної та окружної прокуратури Тернополя одночасно було проведено 21 обшук на території Львівської, Чернівецької та Київської областей. Вилучили понад 800 тис. грн готівки у різних валютах, мобільні телефони, знаряддя злочинів, 2 автомобілі, балаклави та бити.

Чотирьом учасникам повідомили про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 186 (Грабіж) та ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Трьом особам суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, питання щодо запобіжного заходу їхньому спільнику вирішується.

Оперативники продовжують працювати над встановленням інших осіб, причетних до діяльності злочинного угруповання. Триває слідство.

peredplata