Поліцейські Буковини повідомили про підозру чернівчанину, який збив жінку та втік з місця ДТП

Нагадаємо, 18 січня цього року в селі Лукавці водій невстановленого автомобіля на смерть збив жінку-пішохода і поїхав у невідомому напрямку. Під час проведення спеціальних поліцейських заходів співробітники Слідчого управління та Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області, а також поліцейські Вижницького районного відділу поліції встановили, що до автопригоди зі смертельними наслідками причетний 38-річний житель Чернівців. Також правоохоронці з’ясували, що правопорушник підпалив своє авто, щоб приховати сліди злочину.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 38-річний водій автомобіля «Opel Omega», рухаючись по автодорозі у селі Лукавці, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням і допустив наїзд на 54-річну жительку Вижницького району, яка йшла по узбіччі.

Від отриманих травм постраждала загинула на місці аварії.

Після скоєння дорожньо-транспортної пригоди водій втік з місця події, а пізніше відвіз авто до селища Бергомет та підпалив на березі річки Сирет, щоб знищити основний речовий доказ кримінального правопорушення.

Слідчі поліції вже повідоми правопорушнику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Для з’ясування всіх обставин автопригоди призначено низку криміналістичних експертиз. Триває досудове розслідування.

peredplata