У парку Шевченка в Чернівцях відремонтують дві доріжки за понад 11 млн грн

У парку імені Тараса Шевченка в Чернівцях планують відремонтувати дві доріжки. Йдеться про крайню доріжку від центрального входу паралельно вулиці Головній, а також доріжку, яка веде від центрального входу до автостанції на вулиці Садовій.

Про це  розповів заступник директора департаменту інфраструктури та благоустрою міськради Григорій Прохоренко повідомляє Суспільне.

Заміна покриття доріжок в парку розпочнеться після Дня міста. Ремонт виконають на 40% від загальної кількості доріжок у парку, це приблизно 9 тисяч квадратних метрів.

“Досить довго вони не ремонтувались. Те, що вони давно потребували ремонту — це однозначно. Це поточний ремонт, не капітальний. З одного боку, нормативна база не дозволяє робити більше, ніж 40% цьогоріч, а з іншого — дійсно немає фінансування”, – розповів Прохоренко.

На ремонт з міського бюджету виділили понад 11 мільйонів гривень. Згідно з тендером, роботи буде виконувати підрядна фірма “Техно буд центр”. Завершити мають до 15 листопада. Гарантія на ремонт становитиме три роки.

Наразі на доріжках у парку є ями, які перетворюються на калюжі після дощової погоди. Відвідувачі парку, з якими поспілкувалось Суспільне, скаржаться на стан. За їх словами, пересуватись незручно.

“40 років я в Чернівцях – 40 років ці доріжки. Їх ніхто не ремонтував, отак перерили і на цьому кінець”, – каже чернівчанин Франко.

У Чернівцях розпочнуть ремонт доріжок у парку Шевченка
Доріжки в парку Шевченка. Суспільне Чернівці/Анастасія Лупашку

“Тут можна дитині струс мозку заробити і не тільки дитині, дуже ноги і руки болять. Ходити тут не сильно хочеться”, – розповідає чернівчанка Людмила, яка гуляє в парку з дитячим візком.

Решту доріжок, зокрема і центральну алею, планують відремонтувати у наступному році, розповів Прохоренко.

Джерело: Суспільне

peredplata

Залишити відповідь