Податківці закликають до обговорення реформи

Податківці закликають до обговорення реформи
Станьте співавтором податкової реформи!

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує громадськість долучитися до обговорення концепції реформи декларування доходів громадян.

Підкреслюємо, пропонується до обговорення не готовий законопроект, а концептуальні основи та елементи майбутньої системи декларування доходів.
Ми очікуємо від громадськості пропозицій щодо критеріїв для обмеження кола громадян, які подаватимуть декларації, щодо необхідності подання «разової декларації» та стосовно інших елементів реформи.
Реформа системи декларування доходів громадян потрібна для втілення європейських стандартів у сфері податкових стосунків між громадянином і державою, що є необхідною умовою для підвищення рівня податкової культури і фінансової грамотності у суспільстві. Також реформа принципово важлива з точки зору боротьби з тіньовою економікою та корупцією.
Очікується, що нова система декларування доходів надасть необхідні компенсатори для поступового зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Отже, дозволить знизити навантаження як на роботодавців, так і на найманих працівників.
Закликаємо усіх – незалежних експертів, громадські організації, бізнес-асоціації, громадян з активною позицією – до фахового і конструктивного діалогу.
Обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів.
Долучайтесь!
Також свої пропозиції Ви можете надіслати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata