Укрзалізницю продадуть росіянам?

Укрзалізницю продадуть росіянам?«Укрзалізниця» «оптимізує» рухомий склад потягів та розклад пасажирських перевезень. Це означає, що десятки рейсів потягів наступного року просто скасують, а також чомусь не буде більшості нічних рейсів. Прес-центр Львівської залізниці вже повідомив про те, що маршрути «Івано-Франківськ – Москва», «Чернівці – Львів», «Чернівці – Одеса» вже не існуватимуть з травня наступного року, а графік руху потяга «Чернівці – Київ» рекомендовано переглянути.

Метою цих нововведень називають оптимізацію рухомого складу. Начебто наразі є велика проблема з вагонами і локомотивами. «75 відсотків вагонів вже відслужили свій термін. І для того, щоби гарантувати безпеку перевезень, ми значну частину цих вагонів виключатимемо зі складу потягів ,- повідомила речниця Львівської залізниці Л.Криницька. – Залізниці закупити рухомий склад можливості не мають. За роки незалежності жодного вагона за бюджетні кошти закуплено не було. Ми не маємо можливості перевозити людей таким рухомим складом. Це вже може стати небезпечним».

Залізничники стверджують, що скасовуються лиш ті потяги, на які потяг невеликий або сезонний. Щодо скасування нічних потягів, які є такими зручними для пасажирів (увечері виїжджає, а вранці вже в місці призначення, і фактично економить робочий час, якщо, наприклад, йдеться про відрядження), то логічного пояснення від керівництва залізничного відомства немає. Якісь «простої потяга цілий день у Києві», бачте, незручні транспортникам. Про зручність пасажирів, очевидно, не йдеться взагалі.

В приватних розмовах провідники зізнаються, що їм відомо про майбутній продаж Укрзалізниці якимось російським транспортним структурам. На сьогодні ж від мандрівок залізницею намагаються відбити охоту в інший спосіб: пасажирські вагони просто… не опалюють. Не лише не дають вугілля провідникам, а й забороняють тим купувати його за власні кошти. Якщо провідник таки роздобуде відро вугілля і прогріє вагон для пасажирів (і для себе також) – то обов’язково виникає питання, звідки то вугілля взялося. За таких обставин чутки про продаж Укрзалізлиці стають схожими на правду.

Джерело bnbnews.com.ua

peredplata