Чернівціобленерго – на світло!

Чернівціобленерго - на світло!Росія уже воює з Україною. Чи не стане Чернівецьке обленерго на нашій території центром, де будуть перебувати російські солдати, диверсанти, шпигуни? Цілком можливо. Бо ця структура сьогодні повністю належить Росії.

Ось, що пишуть про обленерго небайдужі українські люди:

-Тотальна корупція, свавілля і безкарність злочинного диктаторського режиму завдали нашій державі непоправної шкоди. Розграбовано мільярди бюджетних коштів, роздерибанено тисячі гектарів дорогоцінних українських земель, незаконно приватизовано або продано олігархам за безцінь підприємства і цілі галузі, в тому числі й стратегічно важливі. Ці руйнівні процеси не обминули й Буковину.

Яскравим прикладом корупційної діяльності вчорашньої влади є ситуація навколо переходу в приватні руки «Чернівціобленерго».
Це підприємство створювала держава, тобто ми. Адже в той час держава – це й були всі ми. Навіть існував девіз : «Все це – наше, все це – для нас !». Отже, всі підстанції, трансформатори, мережі, інші об’єкти «Чернівціобленерго» були побудовані руками наших дідів, батьків, а також нинішніх людей середнього покоління. І раптом власником усього цього майна стала одна олігархічна особа. І не просто особа, а громадянин сусідньої держави, депутат російської Держдуми!

Цей же російський олігарх уже є власником чотирьох таких самих стратегічно важливих підприємств в Україні. Як і в попередніх випадках, у Чернівцях фактично не було ніяких публічних торгів.

Наших місцевих підприємців від участі у цих торгах нахабно і цинічно відсторонили, оскільки покупець уже був визначений заздалегідь. Тому при місячному обороті 110 – 120 млн. грн.., «Чернівціобленерго» було продано громадянину іншої держави всього за … 70 млн. грн..

Отримавши підприємство по суті за безцінь, новий власник не тільки нічого не зробив для його модернізації, та вдосконалення системи надання послуг, а навпаки запровадив для споживачів електроенергії диктаторські кріпосні умови. Зокрема дрібні та середні підприємці, які є в нашому краї складають переважну більшість, тепер зобов’язані відповідно до заявлених лімітів споживати, розплачуватися за ще не використану електроенергію авансом за цілий місяць. Це призводить до різкого вимивання коштів з поточного обороту підприємницької діяльності її суб’єктів, до того ж не кожному під силу.

У свою чергу, отримавши значні кошти за ще нереалізовану енергію, спритний «депутат російської Держдуми» розміщує їх на депозитні рахунки банків.

При гривневій ставці 20 – 24 %, спритний російський депутат отримує за рахунок незаконно вилучених у буковинських споживачів коштів чималий особистий прибуток, які не працюють на економіку нашого краю. До того ж, якщо протягом року споживач не вкладеться у заявлений раніше ліміт, то тепер «Чернівціобленерго» вимагає оплати за цей «перебір» у двократному розмірі.

Але й це ще не все. Відповідно до «нових порядків», підприємці тепер зобов’язані що місяця звітувати про використання електроенергії. Ці «звіти» треба особисто приносити на паперових носіях і витрачати в чергах біля віконця півтори – дві години дорогоцінного часу. Звіти за допомогою електричної форми комунікації нові господарі «Чернівціобленерго» не приймають.

Все це не тільки створює незручності для споживачів, заважає діяльності і розвитку дрібного та середнього підприємництва, а й підриває економіку краю. Зокрема привласнюються чималі незаконно отримані кошти, відбувається науково – технічний та технологічний застій, руйнується інфраструктура галузі і т.д.

Враховуючи революційні зміни у нашій державі, ініціативна група підприємців краю вважає, що настав час національної справедливості.

Торги, що до продажу державного підприємства «Чернівціобленерго» приватні руки, які відбувалися з порушенням законів моралі і права, не можуть вважатися дійсними. Нинішній власник має бути усунутий без повернення йому суми торгового внеску, оскільки за час незаконного володіння підприємством ця сума у декілька разів компенсована за рахунок отриманих доходів.

На базі незаконно приватизованого підприємства «Чернівціобленерго» має бути створене Чернівецьке акціонерне товариство «Буковинська народна енергетична компанія», діяльність якої відбуватиметься у правовому полі, прозоро і в інтересах економіки нашого краю і кожного жителя Буковини. Адже співвласниками підприємства стануть усі краяни, кожен з яких отримає сертифікати на право володіння відповідної частки власності компанії. Окрім цього бажаючі можуть придбати додаткові акції, що дасть їм можливість збільшити розмір дивідендів, а підприємству – вкласти додаткові кошти в модернізацію галузі.

Керівництво «Буковинською народною енергетичною компанією» обирається всіма акціонерами, які здійснюють контроль за його діяльністю. Ініціативна група має конкретні напрацювання, що до вдосконалення обліку і контролю за споживанням електроенергії. Ніхто не буде красти і привласнювати собі чужі гроші.

Також розроблені детальні заходи для докорінного поліпшення якості надання послуг, уникнення перебоїв у постачанні електроенергії споживачам, встановлення нових, справедливих тарифів, підвищення рівня матеріального стимулювання працівників галузі. Але для здійснення цього, вигідного усій буковинській громаді, реформування необхідно у будь – який спосіб негайно усунути від «Чернівціобленерго» російську монопольну олігархію.

Чесні, патріотичні підприємці Буковини, працівники енергетичної галузі, всі небайдужі жителі краю, об’єднаймо свої зусилля, станьмо справедливо власниками нашого майна!

Скажімо дружно : «Геть руки російських олігархів від національного багатства нашого краю !»
СЛАВА УКРАЇНІ !!!

Ініціативна група.
almanax77@gmail.com

(Продовження буде …)

peredplata