Завдяки сприятливим погодним умовам у фермерських господарствах на Вижниччині здійснюють посадку картоплі ультра раннього сорту Рів’єра, щоправда під агроволокном.
Зазначимо, що у регіоні щороку валове виробництво картоплі становить понад 650 тисяч тонн, а овочевих культур – понад 250 тисяч тонн.
Цьогоріч площі цих культур залишаться орієнтовно на рівні минулорічних, а саме 35,9 тис. га – під картоплю та 14,6 тис. га – під овочі і баштанні культури.
Основними виробниками цієї продукції на Буковині є господарства населення, в яких розміщено 99,7% від загальнообласного посіву.
Посів овочевих культур та картоплі у відкритому ґрунті в області масово розпочнеться в кінці березня на початку квітня.
Довідково:
Овочівництво – одна з перспективних галузей Чернівецької області і займає четверту частину в обсягах виробництва продукції галузі рослинництва регіону. В минулому році виробництво овочів та картоплі склало 3% від загального їх виробництва по Україні.