УРЯД ВСТАНОВИВ ЖОРСТКУ ЕКОНОМІЮ ДЕРЖАВНИХ КОШТІВ

УРЯД ВСТАНОВИВ ЖОРСТКУ ЕКОНОМІЮ ДЕРЖАВНИХ КОШТІВЗ 12.03.2014 р. набрала чинності постанова КМУ «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» від 01.03.2014 р. № 65. Серед її заходів є й такі, що обмежать заробіток окремим працівникам бюджетних установ.
Так, цією постановою затверджені заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, якими передбачено:
– Припинення виплати грошової винагороди державним службовцям за сумлінну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків.
– Тимчасове припинення встановлення доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників.
– Обмеження максимального розміру місячної заробітної плати керівних працівників органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, 15 розмірами мінімальної заробітної плати (крім тих місяців, у яких виплачується допомога для оздоровлення та надається оплачувана відпустка).
– Установлення та здійснення нарахування підвищень до посадових окладів (ставок), надбавок, доплат, допомог, винагород, премій, інших заохочувальних виплат працівникам виключно в межах фонду оплати праці, затвердженого в загальному та спеціальному фондах бюджету, або власних доходів, отриманих від провадження господарської діяльності.
– Припинення заповнення вакантних посад (крім посад керівників структурних підрозділів та їх заступників, а також випадків переведення з посади на посаду спеціалістів у межах структурних підрозділів органу державної влади в разі виникнення виробничої потреби, працевлаштування працівників патронатних служб членів Кабінету Міністрів України).
Відповідно до рішення Кабінету Міністрів, зокрема, вводиться заборона на придбання форменого одягу, автотранспорту, мобільних телефонів, ноутбуків, проведення ремонтів, здійснення витрат на обслуговування мобільних телефонів, оплату чартерних рейсів.
Водночас передбачається проведення інвентаризації державних резиденцій, державних дач, будинків відпочинку, оздоровчих закладів, які перебувають на балансі органів державної влади та інших державних органів, державних підприємств. За результатами цього Фонд державного майна повинен внести пропозиції щодо їх подальшого використання.
Також постанова встановлює обмеження щодо кількості заступників керівників органів виконавчої влади. Зазначається, що міністр матиме не більше чотирьох заступників, голови обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій – не більше трьох заступників, а голови районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій – не більше двох.
З метою ефективного використання страхових внесків державних соціальних фондів Кабінет Міністрів обмежив видатки на організацію роботи фондів, зокрема організаційно-управлінські витрати, капітальні вкладення, видатки на інформатизацію.
Також органам місцевого самоврядування та суб\’єктам управління об\’єктами державної власності рекомендовано вжити заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів.

Начальник Чернівецького міського управління юстиції
Світлана АФОНІНА

peredplata