Бюджетний внесок чернівецьких «спрощенців» – майже 30 мільйонів

Платники єдиного податку – юридичні особи та приватні підприємці протягом п»яти місяців цього року сплатили до бюджету 28,2 млн. грн., що на 3,2 млн. грн. більше, ніж у минулому році.

Приватні підприємці перерахували до скарбниці 19,9 млн. грн., що на 1,8 млн. грн. більше минулорічних показників. Юридичні особи цьогоріч поповнили бюджет на 8,3 млн. грн., що на 1,4 млн. грн., більше, аніж минулого року.

На сьогоднішній день на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває 14064 суб’єкти господарської діяльності, які обрали для себе спрощену систему оподаткування (1685 суб’єктів господарювання – юридичних осіб та 12379 фізичних осіб-підприємців ( І група – 2882, ІІ група – 7708, ІІІ група¬ – 1785, V група – 4).

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертає увагу платників податків на необхідність проведення своєчасних розрахунків із бюджетом. Адже за несплату авансових внесків єдиного податку реєстрація платником єдиного податку може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Крім того, просимо врахувати, що пунктом 122.1 статті 122 ПКУ передбачена відповідальність за несплату (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені ПКУ, а саме: накладення штрафу в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до ПКУ.

peredplata