У Криму можуть закрити супермаркети \”Сільпо\”

Керівництво магазинів заявляє про проблеми з доставкою товарів в АРК та виручки на материкову частину України. Про це йдеться у зверненні до покупців, плакати з яким з\’явилися в магазинах, повідомляють місцеві ЗМІ.

Автором звернення є Володимир Костельман, виконавчий директор \”Сільпо\”.

Згідно з заявою, керівництво мережі супермаркетів має великі труднощі під час доставки продуктів з материкової частини України.

\”Витрати на доставку товарів зросли не тільки через збільшення цін на пальне, але й тому, що час простою вантажівок на кордоні сягає 15-ти годин. Через це водії іноді змушені розвертатися і їхати назад, залишивши товари в найближчих магазинах на материку\”, – йдеться у заяві.

Крім того, проблемою залишається і доставка виручки на материкову частину України.

\”На сьогодні склалася така ситуація: програма \”Власний рахунок\” не може працювати на території Криму. У нас просто немає можливості доставити конверти з балами. Завозити товари з материка з кожним днем стає все складніше, а багато товарів \” взагалі неможливо. Поки що ми працюємо як українська юридична особа\”, – йдеться у зверненні.

\”А при переході на кримську юридичну особу ми не бачимо законної можливості, як товар взагалі може перетинати кордони. Але при цьому працювати як українській юридичній особі нам у Криму ніхто не дасть, це теж зрозуміло\”, – зазначається в заяві.

Таким чином, керівництво мережі супермаркетів не виключає, що в майбутньому постане питання про закриття супермаркетів на півострові.

\”Таким чином, хочеться заздалегідь попросити у вас пробачення за всі можливі незручності, які були і є. А якщо (коли) ми вирішимо закрити магазин, то сподіваємося, що інші професіонали в торгівлі, в яких ви купуватимете продукти, впораються із завданням краще за нас. А поки ми відкриті, то прохання: якщо вже не можна нас любити, то хоча б поки що потерпіти\”, – закликали кримчан.

Нагадаємо, що в окупованому Криму хочуть зменшити мінімальні зарплати.

peredplata