Україна газує Росію

Україна газує РосіюНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

Нi Арсенiй Яценюк, нi мiнicтр енергетики України Юрій Продан не здають своїх позицiй у переговорах щодо сплати боргiв за iмпорт росiйського газу.

Дослiвно, переговори тривали три днi i три ночi. Росiйськi перемовники намагались брати на iзмор нашу делегацiю, чинили неймовiрний психологiчний тиск, вдавались до шантажу, були спроби пiдкупу… нiщо не зломило стiйкий дух членiв української делегацiї. I оcь, нарештi, вердикт винесено! \”Нафтогаз України\” не має наміру гасити борги за газ, поки не буде досягнута нова \”пакетна угода\” по газу, заявив журналістам міністр палива та енергетики України Юрій Продан.

\”Поки не прийнято пакетну угоду, домовленостей немає\”, – сказав Юрій Продан журналістам, прямуючи на черговий раунд переговорів в офісі Єврокомісії.

Напередодні \”Газпром\” пробував нас вчергове залякати й заявив, що переносить в черговий раз запровадження режиму передоплати для України – з 10 на 16 червня.

Переговори завершились нiчим. Мiнicтр енергетики Росiйської Федерацiї Олександр Новак поїхав до Москви не солоно сьорбнувши. Наш мiнiстр енергетики Юрiй Продан назвав позицiю Росiї для України неприйнятною. Україна подає на Росiю в мiжнародний арбiтраж у Стокгольм. Росiя хоче нам втулити газ по 484 USD. Ми ж вимагаємо 386,5 без скидки, а зi скидкою 286,5 USD. Браво !!! МОЛОДЦI !!!

peredplata