4,3 млн. грн. «хмільного збору» надійшло до бюджету від буковинських продавців міцних напоїв та пива

Начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області – В’ячеслав Григоренко, торкаючись питання надходження до бюджету окремих видів податків відзначив, що в області налічується 1,7 тис. платників, які сплачують збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Сума збору, сплаченого на розвиток «хмелярства» краю з початку року, перевищила 4 млн. 256 тис. гривень. Питома вага збору в надходженнях до державного бюджету протягом січня-травня нинішнього року складає майже 2 відсотки. Загалом, лише в травні нинішнього року надійшло 933,7 тис. грн., що на 179 тис. грн. більше надходжень травня 2013 року.

За словами посадовця, ставка збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства становить 1% від обсягу реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива.

Звітність зі збору подається щомісячно до органу доходів і зборів, де платник перебуває на обліку, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Сплатити заявлену у ній суму необхідно протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання розрахунку.

peredplata