Тримайте гроші в банках

Тримайте гроші в банкахНаш власний кореспондент у Брюсселі Ростислав Демчук має свій погляд на на наші гроші.

-Сьогодні куди не глянь – мова про обвал гривні й зростання долара. Дзвонять родичі, друзі, знайомі, пишуть в чат…

Я розумію проблему з практичної точки зору. Переважна більшість угод на аренду квартир, гаражів, дач, комерційних офісів, складів, складів-контейнерів на усіх оптових ринках Одеси, Чернівців, Хмельницького ( те що я знаю)… базувалась на цінах у твердій валюті. Переважно – це долар. Євро менше просунуте в комерційних обрудках середнього та малого бізнесу в Україні. І тут спрацював \”принцип доміно\”: той не може сплатити тому бо долар виріс, а той тому і пішло… борги, розборки, образи…

Головні теми дня в Україні в побутовому середовищі: де купити дешевої \”капусти\”, круп, шампунів, олії, цукру, сірників, свічок. гасу…. Це соціальна паніка! Вона дуже небезпечна. Вона руйнівна.

Цікавимося у експертів що й чому, і як з цим боротись.
Олександр Жолудь: \”Основні причини – психологічні – викликані тим, що економічні агенти не довіряють стабільності гривні і очікують її подальшого ослаблення. І оскільки, тверда валюта – найбільш ліквідний з цих активів, відтак вона є найбільш популярною\”.

Олександр Сугоняко: \”Керівництво уряду та Нацбанку втратили довіру у людей: якби їхні слова відповідали ділу – з гривнею проблем не було б\”.

Віктор Лисицький: \”Причини падіння гривні слід шукати у бездіяльності виконавчої влади упродовж довгого часу. Виконавча влада ігнорувала рекомендації МВФ – перейти до ринкового курсоутворення та збалансувати державні фінанси\”.

Шукали рекомендації експертів як вийти з цього становища. Перше – не панікувати – полагодиться smile emoticon

Не знаю як хто думає, але старші люди кажуть що \”капусту\” треба мати завжди в запасах. Тримати в банках… у своїх, у трилітрових слоїках в погребі smile emoticon

На світлині: Це побажання. Щоб у кожного українця в підвалі, в погребі, в хліву, в кладовці, в гаражі, було не менше як на цій світлині. Ну і здоров\’я не менше.

Тримайте гроші в банках

peredplata