Безвізового режиму з Европою не буде

Безвізового режиму з Европою не будеЄврокомісія звертає увагу на відсутність прогресу України у виконанні завдань Плану дії щодо лібералізації візового режиму. Про це йдеться у листі заступника міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Лист адресований першому віце-прем\’єру Андрію Клюєву.

Дипломат інформує, що МЗС готує разом з євроструктурами другу оцінку прогресу України у виконанні Першої фази Плану дії щодо лібералізації візового режиму.

\”У цьому контексті Єврокомісія і Європейська служба зовнішньої діяльності привертають увагу до відсутності прогресу у виконанні декількох ключових завдань, які залишаються в рамках Першої фази плану, що може негативно позначитися на змісті остаточної редакції другої оцінки\”, – зазначає Клімкін.

За його словами, європейські чиновники зафіксували відсутність прогресу в трьох напрямках:

– ухваленні Закону, яким запроваджуються біометричні документи для виїзду за кордон;

– ухваленні Закону про створення окремого антикорупційного органу;

– затвердженні Стратегії боротьби з дискримінацією в Україні та ухвалення окремого антидискримінаційного закону.

Безвізового режиму з Европою не буде

Безвізового режиму з Европою не буде

Єврочиновники, за словами Клімкіна, зазначають, що \”висновки про завершення імплементації Україною Першої фази Плану дій та терміни переходу до його Другої фази залежатимуть від темпів і повноти виконання згаданих завдань\”.

За інформацією видання, усі три пункти, де Єврокомісія зафіксувала відсутність прогресу, знаходяться в сфері компетенції Міністерства юстиції.

Так, за указом президента Януковича, Мінюст мав ще до 1 грудня 2011 року внести проект закону про спеціально уповноважений орган з питань антикорупційної політики.

Внесення проекту указу про затвердження Стратегії боротьби з дискримінацією також віднесено до Мінюсту за Планом дії щодо лібералізації візового режиму.

Джерело та документи

peredplata