Роботу комунальних служб Чернівців оцінили на «четвірку»

Роботу комунальних служб Чернівців оцінили на «четвірку»Саме розчитка доріг та тротуарів міста від снігових заметів стала сьогодні провідною темою планової апаратної наради в Чернівецькій міській раді.

За словами директора депатаменту житлово-комунального господарства Дмитра Сірмана, всі комунальні служби міста працюють нині в напруженому, але робочому режимі, значних аварій в комунальній сфері допущено не було, а ті, які виникали, були оперативно ліквідовані. Усі комунальні служби міста, а також міський та районні оперативні штаби працюють у цілодобовому режимі і роблять все від них залежне для забезпечення нормального функціонування усіх систем життєзабезпечення Чернівців попри сильні морози та снігопади.
В цілодобовому режимі працює протягом останнього тижня і підприємство МіськШЕП, розчищаючи від снігу центральні транспортні магістралі Чернівців. Роботу дорожників вчора ввечері особисто перевірив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, проїхавшись автомобілем центральними вулицями міста. Особисто перевірили шляховиків і керівники департаменту житлово-комунального господарства, які разом з працівниками МіськШЕП об’їхали на снігоприбиральній техніці вулиці міста і переконалися, що попри сильні снігопади вихідних днів проїзд Чернівцями на ранок понеділка був забезпечений.
Дещо важча ситуація нині – на тих вулицях Чернівців, якими не їздить громадський транспорт. МіськШЕП власними силами наразі не в змозі впоратися зі снігом на всій території міста, відтак секретарем Чернівецької міськради ще на минулому тижні було дано розпорядження залучати до цих робіт дорожну техніку Чернівецьких підприємств та організацій. Багато з них відгукнулися на цей заклик. На сьогоднішній апаратній нараді у Чернівецькій міськраді було висловлено подяку, зокрема, Центру «Юність Буковини», Буковинському Державному Медичному Університету, Чернівецькій обласній Прокуратурі, управлінню СБУ в Чернівецькій області, правлінню «Укрсоцбанку» в Чернівецькій області, Училищу мистецтв ім.С.Воробкевича, ринку «Центральний», підприємствам «Зірка», «Хімзавод», «Машзавод», Цегельний завод №1, Цегельний завод №3, ПМК-76, КП МТК «Калинівський ринок», силами яких вже на 7-му ранку сьогоднішнього дня було повністю розчищено прилеглі території.
Чимало уваги приділяється і розчистці тротуатрів. У всіх районіх міста на чергування сьогодні вранці вийшли понад 90% усіх штатних двірників (за винятком тих, хто захворів).
Всупереч чуткам, що ширяться містом останнім часом, директор житлово-комунального департаменту Чернівців Дмитро Сірман запевнив, що як паливно-мастильними, так і посипочними матеріалами Чернівці на сьогодні забезпечені на 100%. Крім того, ще 3 вагони піщано-сольової суміші повинні прибути до міста вже цієї середи.
Деякі труднощі створює морозна та багатосніжна погода і енергетикам. Щоб уникнути надто високих навантажень на мережі та аварійних відлючень у вечірні пікові години, департаментом житлово-комунального господарства було вирішено вмикати зовнішнє освітлення в спальних районах міста на декілька годин пізніше, ніж зазвичай.

СЕКТОР ІНФОРМАЦІЇ ТА ЗВ’ЯЗКІВ З ГРОМАДСЬКІСТЮ

peredplata