Чернівецьким «базарникам» пора готувати Вантажні митні декларації

Чернівецьким «базарникам» пора готувати Вантажні митні деклараціїПозитивно оцінив ініціативу Калетника про необхідність наявності Вантажної митної декларації у продавців закордонного товару начальник Чернівецької митниці Юрій Черниш. Як повідомляє кореспондент порталу «Чернівці. Коментарі», про це начальник митниці заявив на прес-конференції.

«Є ж у підприємців документи на різноманітні підакцизні товари, чому не може бути підтверджуючого документу про походження закордонного товару, – зазначив Черниш. – Я думаю, це і покупцям непогано буде знати, чи справді товар з тієї країни, як це вказується на ярликах».

При цьому, начальник Чернівецької митниці зазначив, що це не обов`язково має бути оригінал документу, достатньо буде копії.

За словами Черниша, розглядаються й інші нововведення, зокрема – питання нанесення спеціальних міток на високоліквідні товари.

Як повідомляли «Чернівці. Коментарі», глава Держмитслужби України Ігор Калетник виступив з пропозицією впровадити обов`язкову наявність у суб`єктів господарювання копії Вантажної митної декларації на товари іноземного походження.

Джерело

peredplata