Вперше в своїй історії Чернівецька митниця може перетнути фантастичний для нашого регіону рубіж в 3 мільярди гривень митних податків, сплачених до Держбюджету України упродовж одного року

Завершується серпень, а чернівецькі митники вже виконали надзвичайно напружені завдання по перерахуванню до Держбюджету.

Саме завдяки запровадженим Урядом заходам по боротьбі з контрабандою та тіньовими схемами на кордоні, в Одеській митниці спільно з представниками Міністерства внутрішніх справ було перекрито так звані “сірі” схеми постачання імпортних товарів з ухиленням від оподаткування. Підприємці, що користувались послугами “ділків”, “рєшал” та “мінімізаторів”, почали здійснювати митне оформлення в інших регіонах, в тому числі в зоні діяльності Чернівецької митниці ДФС, із сплатою податків у повному обсязі. Про це свідчить суттєве збільшення надходжень до Держбюджету. Так, станом на 30.08.2018 Чернівецькою митницею перераховано до Держбюджету 338,4 млн. грн., що на 107 млн. грн. більше, ніж у липні 2018р., і на 111 млн. грн. більше, ніж у серпні попереднього року (зростання склало +46% і +49% відповідно).

Саме принципова позиція Уряду стала запорукою не лише виконання доведених індикативних показників, які збільшено у порівнянні із минулим роком на 45% (!), а й їхнього перевиконання Чернівецькою митницею більш ніж на 60 млн.грн.

Можемо з впевненістю стверджувати, що при відсутності зовнішніх чинників, які б могли перешкоджати Уряду продовжити обраний курс на боротьбу із ухиленням від оподаткування в митній сфері, Чернівецька митниця може вперше в своїй історії перетнути фантастичний для нашого регіону рубіж в 3 мільярди гривень митних податків, сплачених до Держбюджету України упродовж одного року.

Позитивним є також те, що у зв’язку із перевиконанням у серпні Чернівецькою митницею індикативного показника на більш ніж 60 млн. грн. спецфонд бюджету Буковини для ремонту доріг поповниться приблизно на 30 млн. грн.

 

peredplata