Туристичний збір поповнив казну Чернівців на понад чверть мільйона гривень

Упродовж восьми місяців цього року туристичний збір поповнив місцеву скарбницю Чернівців на 252,2 тис грн,  це на 73,3 тис грн, або на 41 відс. більше, ніж торік.

За незмінної ставки збільшення надходжень туристичного збору свідчить про позитивну динаміку туристичної привабливості столиці Буковини, адже туристичний збір – своєрідний індикатор розвитку туризму.

Нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу України платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею) та зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання. Ставка збору складає 1 відсоток  вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги.

Володіючи багатою історією мультикультуралізму та прекрасною австро-угорською архітектурною спадщиною, Чернівці обов’язково посядуть гідне місце у рейтингу найбільш відвідуваних міст світу.

Інформує сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

 

peredplata