ЗА 2018 РІК УЗЕ «ЗБЕРЕГЛО» ДЛЯ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ БЛИЗЬКО 405 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Завдяки своєчасно прийнятим превентивним заходам з профілактики та запобігання порушенням законності під час проведення конкурсних торгів на закупівлю товарів, робіт та послуг за бюджетні кошти, за матеріалами працівників УЗЕ в Чернівецькій області протягом 2018 року скасовано 65 ризикових процедур конкурсних торгів бюджетними установами області на суму 405 мільйонів гривень.

Загалом, серед скасованих у 2018 році:

– у сфері освіти 14 процедур на суму близько 43 млн. грн.;
– у сфері охорони здоров’я 11 процедур на суму близько 20 млн.грн;
– у соціальній сфері 4 процедури на суму близько 3 млн.грн.;
–  у сфері молоді та спорту 1 закупівля на суму близько 2 млн.грн.;

– в інших галузях – 35 процедур на суму 339 млн.грн.

Шляхом аналітично-оперативного забезпечення бюджетної сфери, було встановлено ряд фактів, коли комерційні структури допустили ряд порушень, які в подальшому могли призвести до значних збитків. Найчастіше, це невідповідність кваліфікаційним критеріям та вимогам тендерної документації. А також, в деяких випадках, порушники спотворювали результати тендерів, порушуючи законодавство про захист економічної конкуренції та формуючі свої цінові пропозиції. Таким чином створювались передумови можливої розтрати та заволодіння бюджетними коштами.

Комітетами з конкурсних торгів, враховуючи інформацію УЗЕ, у всіх перечислених випадках прийнято рішення про відміну результатів тендерних процедур та відхилення наданих пропозицій.

Звертаємо увагу замовників, які проводять конкурсні торги на закупівлю товарів, робіт та послуг за бюджетні кошти, що порушення ЗУ «Про публічні закупівлі» тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

МВС України
Національна поліція України
Департамент захисту економіки Національної поліції України

#Чернівці #превенція #тендер #держзакупівлі #державнікошти #МВС#МВД #ДЗЕ #Управліннязахистуекономіки#департаментзахистуекономіки #захист #економіка #НПУ#національнаполіція #поліція

 

 

 

 

 

peredplata