265 автомобілів з єврономерами оформлено за минулу добу в Чернівецькій митниці ДФС

24 січня 2019 року у Чернівецькій митниці ДФС оформлено 265 транспортних засобів з єврономерами, за них сплачено понад 19 млн. грн. митних платежів. Про це інформує Головне управління ДФС у Чернівецькій області.

Загалом з 25 листопада 2018 року, тобто після внесення змін до митного і податкового законодавства, громадяни розмитнили 4714 транспортних засобів. За оформлення цих автомобілів їх власники сплатили понад 335 млн. грн. платежів.

Понад 80% із загальної кількості розмитнених авто перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 8500 грн. за кожне авто, що звільнило їх від адміністративної відповідальності через порушення вимог Митного кодексу УкраїниОднак пільгові умови щодо відповідальності за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією будуть діяти тільки протягом 180 днів з дня набрання чинності Законом України №2612VIII, – тобто до 23 травня 2019 року, а з 24 травня 2019 року вступатимуть у дію нові санкції, передбачені пунктами 7 та 8 розділу I цього Закону. Так, власнику такого транспортного засобу загрожуватиме штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу особистого користування у випадку перевищення строку транзиту або тимчасового ввезення більш ніж на 30 діб.

Нагадаємо: до 22 лютого 2019 року триватиме термін дії пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Слід зазначити, що вказаний коефіцієнт застосовується для легкових транспортних засобів, що використовувалися, які ввозяться на митну територію України фізичною особою для власного використання у кількості один легковий автомобіль на таку особу.

Звертаємо увагу, що норми законів України та інших нормативно-правових актів з питань митної справи чинні на день прийняття митної декларації митницею. Отже, щоб скористатись 50% пільгою при сплаті акцизу, необхідно, щоб митна декларація для поміщення транспортного засобу у митний режим «імпорт» була прийнята митницею не пізніше 21 лютого 2019 року.

Тому звертаємо увагу власників автомобілів з іноземною реєстрацією: не зволікайте та вчасно звертайтесь до митного органу, аби оформити свої автівки!

Митне оформлення транспортних засобів для вільного обігу в зоні діяльності Чернівецької митниці ДФС громадяни можуть здійснити у відділі митного оформлення №1 за адресою: м.Чернівці, вул. Руська, 248 М. Час роботи відділу: з 09:00 год. до 24:00 год. щодня (без вихідних).

peredplata