За землю буковинські платники сплатили понад 75,5 млн. грн.

У першому кварталі 2019 року до місцевих бюджетів від платників області надійшло понад 75,5 млн. грн. плати за землю – інформує очільник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

За його словами, найбільше земельного податку у місцеві бюджети сплатили платники: м. Чернівці – 41,6 млн. грн., Сторожинецького району – 5,1 млн. грн. та Новоселицького району – 5 млн. грн. Землевласники та землекористувачі інших районів спрямували до територіальних бюджетів земельного податку у наступних розмірах: Вижницький  – 3,3 млн.грн.,  Герцаївський – 702,7 тис. грн.;  Глибоцький  – 3,1 млн. грн.; Заставнівський – 2,8 млн. грн.; Кельменецький – 3,4 млн. грн.; Кіцманський – 3,3 млн. грн.; Путильський – 960,3 тис. грн.; Сокирянський – 1,9 млн. грн.; Хотинський –2,4 млн. грн. та  м. Новодністровськ – 1,9 млн. грн.

В цілому у січні – березні поточного року, власниками та орендарями земельних ділянок – юридичними особами до місцевої скарбниці перераховано понад  60,2 млн. грн., а підприємцями – фізичними особами та громадянами – 15,3 млн. грн..

У відомстві нагадують, що плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок та орендну плату. Перший сплачують власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок, як фізичні, так і юридичні особи.

Крім того, наголошують, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичне перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

peredplata