Буковинські аудитори виявили зайвих соціальних виплат на суму понад 480 тис. грн.

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області під час планової ревізії в Управлінні праці та соціального захисту населення Кіцманської РДА виявили порушення, що призвели до втрат, на загальну суму понад 480 тис. грн.

Зокрема, ревізією встановлено виплату державної соціальної допомоги  на суму 241,7 тис. грн сім’ям, які не зазначили у деклараціях про доходи та майновий стан наявність у власності 2 житлових будинків, загальна площа  яких перевищує 21 кв. м на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. м на сім’ю. Про це інформує  Управління Західного офісу Держаудит-служби  в Чернівецькій області.

Аудитори встановили, що сім’ям, які подали недостовірну інформацію про свій майновий стан, а саме наявність у власності 2 житлових будинків, загальна  площа  яких перевищує 21 кв. м на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв.  мм на сім’ю зайво призначено державну соціальну допомогу на загальну суму  241,7 тис. грн.

Поряд з цим через надання недостовірної інформації про отримані доходи та придбання за 12 місяців до звернення нерухомого майна на понад визначену граничну суму витрат було зайво виплачено субсидій та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям на загальну суму 101,2 тис. грн.

Серед інших порушень аудитори виявили факти приховування сім’ями інформації щодо придбання транспортних засобів та житла вартістю, що перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму, через що їм було зайво призначено державну соціальну допомогу на загальну суму 108 тис. грн.

Окрім того, через відшкодування Управлінням вартості гарячого харчування дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, присутність яких у навчальному закладі не була підтверджена класними журналами, зайво виплачено бюджетних коштів на суму 29,3 тис. грн.

Матеріали ревізії передано до Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Поінформовано прокуратуру області та Кіцманську місцеву прокуратуру.

 

 

 

peredplata