Як змінилась ціна газу для буковинців у травні та червні

Уряд, НКРЕКП та Нафтогаз нарешті врегулювали ціну газу для побутових споживачів з 1 травня 2019 року. Її розмір для Чернівецької області в травні складає – 8424.77 грн за тис. куб. м, а в червні – 8804,84 грн за тис. куб. м.

Коливання ціни пов’язане виключно із групою Нафтогаз: по-перше, змінилась оптова ціна газу від НАК «Нафтогаз України», по-друге, для «Укртрансгазу» введені нові тарифи на транспортування газу. Саме через зміну цих тарифів з 1 травня кожен регіон отримує свою ціну газу для населення.

У додаткових угодах, які НАК “Нафтогаз України” надіслав на адресу ТОВ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ» як постачальника зі спеціальними обов’язками, оптова ціна газу, за якою Нафтогаз продає газ для потреб населення з 1 травня 2019 року становитиме 7 188,00 грн за тис. куб.м, а з 1 червня по 7 558,80 грн за тис. куб.м.

У свою чергу НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг) встановила для АТ “Укртрансгаз” нові тарифи на послугу транспортування газу. У зв’язку зі зміною тарифів «Укртрансгазу» кінцева ціна газу для побутових споживачів буде різною на всій території України.

Враховуючи зміну зазначених складових, ціна газу для мешканців Чернівецької області із 1 травня складає 8424.77 грн за тис. куб.м, а в червні 8804,84 грн за тис. куб.м.

До цього нововведення ціна газу була єдина для споживачів у всіх областях, тому що діяв однаковий загальний тариф на доставку газу. Загальний тариф на доставку складався з тарифу на транспортування для «Укртрансгаз» та тарифу на розподіл для операторів ГРМ. Тож із 1 травня для кожного регіону буде діяти свій тариф на доставку газу.

Кожен клієнт «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ» отримує інформацію про всі складові ціни газу в рахунках за газ.

peredplata