Уряд Гройсмана підвищив розмір пенсій

 Кабінет Міністрів України на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом став першим Урядом, якому вдалося впровадити механізм автоматичної індексації пенсії, провести декілька масових перерахунків виплат протягом трьох років, скасувати оподаткування пенсій та підвищення пенсійного віку.

Про це в ході робочого візиту до Чернівців повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.  

З 1 липня відбувся черговий перерахунок пенсій для тих категорій пенсіонерів, які мали великий стаж, але невисокі зарплати.   Павло Петренко зазначив, що це вже п’ятий перерахунок. І він торкнувся не тільки пенсіонерів з невеликими пенсіями, які відтепер стануть не менше 2 тис. грн, а й чорнобильців. Для деяких категорій ліквідаторів пенсії зросли вдвічі.  

Так, з 1 липня зросли пенсії для 33 тис. військовослужбовців ліквідаторів на 2-5 тис. грн. Якщо розмір їхньої пенсії раніше становив 3,8-5,5 тис. грн, то зараз стане – 5,8-10,5 тис. грн.

Крім того, суттєво зросли пенсії для 43 тис. осіб, що отримали інвалідність внаслідок війни (АТО та ООС). Якщо нарахування були 3,5-4,4 тис. грн, зараз вони становлять – 5,6-10,1 тис. грн.  

«Уряд Володимира Гройсмана прийняв рішення, що 2,5 млн українців отримають підвищення пенсії вже з липня. Для нашої команди – це принципова позиція», – підкреслив Павло Петеренко.

В прес-службі політичної сили «Українська стратегія Володимира Гройсмана» окремо повідомили, що наступний етап – зробити дані зміни невідворотніми. Це стане одним з ключових завдань політичної сили у Парламенті наступного скликання.

peredplata