Мунтян про обшуки НАБУ: Навіть не хочу про це говорити, це несерйозно

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян вважає “несерйозними” розмови про обвинувачення його у отриманні неправомірної вигоди за ухвалення рішення про передачу в оренду приватній фірмі бальнеологічного санаторію “Брусниця”.

Як повідомляє molbuk.ua, про це посадовець повідомив у четвер ввечері в ефірі телеканалу “Чернівці”.

Зокрема, на запитання ведучого, чому детективи НАБУ проводили обшуки в кабінеті Мунтяна, голова облради відповів:

“Не новина, що сьогодні будь-яка людина, громадянин України може звернутися до правоохоронних органів, і для того, щоб провести будь-яку перевірку, потрібно відкрити відповідне провадження. І тільки тоді можна перевіряти ті, чи інші факти. Я вважаю, що в даному випадку аналогічна ситуація. Відповідна структура мала можливості взяти відповідну інформацію, що необхідно для того, щоб з’ясувати відповідні обставини. Я розумію і знаю, що ця інформація практично є відкритою у доступі для будь-кого. Але навіть якщо взяти Закон “Про публічну інформацію”, нас зобов’язують всі наші рішення оприлюднювати на сайті Чернівецької облради”.

Водночас він заперечив інформацію про те, що Мунтяна викликали на допити.

“Вільне спілкування відбувалося, але сам процес допиту не відбувся”, – сказав Мунтян.

На запитання щодо обвинувачення голови облради у отриманні неправомірної вигоди розміром 180 тис доларів, Мунтян відповів:

“Сьогодні дуже просто оцінити будь-яке приміщення або майнові комплекси на території області. Можна з’ясувати, чи є вартість майнового комплексу в таких розмірах і цифрах, які називаються. Я навіть не хочу починати про це говорити. Бо це несерйозно”.

Він додав, що дитячий санаторій “Колос” у селі Панка Сторожинецького району раніше був проданий на аукціоні за 20 тисяч доларів. При цьому посадовець зауважив, що цей об’єет перебуває у значно кращому стані, ніж “Брусниця”.

“Такі ж самі майнові комплекси багато років сидять у нас на торгах. І чомусь не надходять такі пропозиції. І не надходять такі кошти”, – сказав Мунтян.

Окрім того голова облради повідомив, що депутати у 2013 році передали “Брусницю” юридичній особі, але без конкурсу. Мунтян сказав, що компанія, якій тоді передали санаторій, була зареєстрована у офшорних компаніях.

“Звісно, після того, як власники або керівники компанії провели відповідний аналіз, і порахували рентабельність, вони відмовилися від продовження контракту. І обласна рада у 2014 році відмінила те рішення. У 2015 році до обласної ради звернувся колектив та інші підприємці з проханням прийняти відповідне рішення. Бо санаторій руйнується, необхідні якісь вкладення і проведення роботи в цьому санаторії”, – сказав І. Мунтян.

Нагадаємо, голову облради Івана Мунтяна підозрюють в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 180 тисяч доларів за ухвалення рішення щодо передачі в оренду комплексу бальнеологічного санаторію “Брусниця” в оренду на 49 років.

peredplata