Цінова ситуація на споживчому ринку Чернівецької області у січні 2020 року
На споживчому ринку Чернівецької області ціни у січні п.р. порівняно з груднем 2019р. зросли на 0,5%.
На продукти харчування та безалкогольні напої ціни підвищилися на 0,8%. Найбільше подорожчали овочі (на 8,7%). Також спостерігалось зростання цін на сир і м’який сир (творог) (на 1,4%), молоко (на 1,3%), олію соняшникову та масло (на 1,2% по кожному виду), хліб і хлібопродукти (на 0,4%), м’ясо та м’ясопродукти (на 0,1%). Про це інформує Головне управління статистики Чернівецької області.
Водночас подешевшали яйця (на 1,1%), риба та продукти з риби (на 0,9%), фрукти (на 0,3%), макаронні вироби (на 0,2%) та цукор (на 0,1%).
Ціни на безалкогольні напої знизились на 1,0%.
Тютюнові вироби подорожчали на 1,1%, алкогольні напої – на 0,8%.
Зросли ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 3,9%.
Послуги освіти подорожчали на 1,1%.
Ціни на послуги зв’язку зросли на 0,6%.
У сфері відпочинку і культури спостерігалось зростання цін на 0,4%.
Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 0,3%.
Спостерігалося зростання цін на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла на 0,2%.
Водночас, знизились ціни на одяг і взуття на 5,7%.
Також подешевшали паливо та мастила на 3,6%.
Ціни у сфері охорони здоров’я знизились на 0,5%.