Кошулинський радить владі віддати лікарям мільйонні премії Коболєва

Депутат Львівської обласної ради від ВО “Свобода”, заступник голови Верховної Ради України 7 скликання Руслан Кошулинський розкритикував місцеву та центральну владу за неефективну роботу з організації боротьби із коронавірусом і запропонував скерувати премії топ-чиновників на доплати медикам.

 

Про це Кошулинський сказав в ефірі ток-шоу “Говорить ВЕЛИКИЙ Львів” на телеканалі НТА.

“Чому люди зараз панікують? Бо розуміють, що влада їх не захистить. Бо влада непрофесійна і несамостійна. Влада не встигає за пандемією. Щоб закупити необхідне обладнання, потрібно 30 днів на проведення тендеру…Агов! Робіть щось із цим! Кожен день важливий. В іспанській Севільї, яка за населенням фактично дорівнює Львову – 1200 апаратів штучної вентиляції легень і їм бракує. А у Львові – в кращому випадку 100. На всю Україну – 620”, – зазначив Руслан Кошулинський.

Депутат зазначив, що влада не забезпечила медиків не те що гідними зарплатами, а й навіть можливістю дістатися до місця праці – через прининення приміського транспортного сполучення:

“Сьогодні був у геріатричному пансіонаті. Половина працівників – старша за 60 років, їм взагалі зараз працювати не можна! Сам геріатричний – скупчення людей старшого віку. Половина працівників живе в області, а як їй доїхати до роботи, якщо зупинили громадський транспорт? У Кам’янці-Бузькій – також проблема, медикам нема як доїхати. Місцеві організовуються, намагаються допомогти медикам. А де районна адміністрація? Усунулася? Що заважає місцевій владі організувати довезення медиків, рятувальників, поліцейських і комунальників? Вони в час карантину мають працювати цілодобово!”

“У тій самій Севільї кожного медпрацівника страхують на 100 000 євро на випадок зараження коронавірусом, у кожного медика піднята зарплата на 200-300%. Може, і нашій владі час про це задуматись? Може, вони в керівництва “Укрпошти” премії заберуть нарешті? В “Укроборонпрому”, у “Нафтогазу”? Може, тоді люди боятися перестануть”, – наголосив Руслан Кошулинський.

Свободівець підкреслив, що у влади є три базових завдання: захист (медичний, соціальний, поліцейський тощо), створення умов (через закони) і справедливий розподіл зароблених коштів – державний бюджет. Щодо останнього депутат вказав таке: “Фракція ВО “Свобода” у Львівській обласній раді протестувала проти виділення величезних коштів – 35 млн грн на премії чиновникам ЛОДА. Казали: віддайте на медицину! Але у нас, на жаль, в обласній раді меншість. Досі просимо скликати позачергову сесію і виділити гроші на медицину. Вони тільки 7,5 млн виділили на коронавірус і ще 7 млн міська влада. Загалом тільки 14,5 млн. Цього не вистачить!”

 

peredplata