У Чернівцях на ринках посилять протиепідемічні заходи, але не закриють… поки

Продуктові ринки у Чернівцях продовжать працювати у звичному режимі. На ринках посилять протиепідемічні заходи. Про це повідомив міський голова Олексій Каспрук у своєму відеозверненні у Facebook.

– Прийшла інформація проте, що головний санітарний лікар України закрив продовольчі ринки. Насправді документ, який сьогодні ми отримали, скасовує попередню постанову уряду. У постанові були були вказані вимоги до органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо роботи ринків в умовах карантину. В той же час чинними на сьогодні є рішення Кабміну, яке дозволяє торгівлю продуктами харчування, а також рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС, яким припинялася робота усіх ринків міста, окрім продовольчих. Тобто, на сьогодні в роботі наших ринків не змінилося нічого, окрім того, що були посилені протиепідемічні санітарні заходи, – розповів мер Чернівців.

– Будемо закликати керівників області рішення про закриття продуктових ринків не приймати. Тому що Великдень не відміняється і у людей, які залишатимуться вдома має бути святковий стіл. А всі підрприємці готувалися до Великодніх свят, закупили велику кількість свіжого товару, тому люди просто понесуть збитки, якщо закриють ринки, – зауважив Олексій Каспрук.

peredplata