Проведено самооцінку умов життя домогосподарств Буковини

Проведено самооцінку умов життя домогосподарств БуковиниГоловним управлінням статистики у Чернівецькій області проведено вибіркове опитування домогосподарств щодо самооцінки домогосподарствами рівня своїх доходів.

Підсумки опитування, розповсюджені на всі домогосподарства області, свідчать, що частка домогосподарств, які оцінили рівень своїх доходів у 2011 році як достатній, склала 74%. Кожне четверте домогосподарство вважало свій дохід достатнім для нормального харчування, але їх члени обмежували себе у споживанні непродовольчих товарів та послуг.

У ході опитування, домогосподарствам було запропоновано вказати, яка сума грошей необхідна в середньому кожній особі на місяць, щоб не відчувати себе бідними, що є одним із методологічних підходів до визначення суб’єктивної межі бідності. Найбільша частка домогосподарств як в області, так і по Україні в цілому вказала дохід у розмірі понад 2700 грн. Цю суму зазначило 62% домогосподарств області.

Для дослідження критеріїв визначення середнього класу, як основи стабільного розвитку суспільства, респондентам запропонували визначити розмір середньодушового грошового доходу на місяць, який, на їхню думку, відповідає мінімальній межі майнового становища середнього класу. Найбільша частка опитаних домогосподарств області (88%) вказали дохід понад 5000 грн. на місяць.

peredplata