Повідомлення про оприлюднення Звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту документа державного планування

Повідомлення про оприлюднення Звіту про стратегічну екологічну оцінку проекту документа державного планування, а саме проекту Детального плану території житлової та громадської забудови, обмеженої вулицями Орлика Пилипа, Героїв Майдану, проспектом Незалежності та житловим проїздом на земельній ділянці, орієнтовною площею 17,0 га  в м. Чернівці

 1)   Повна назва документа державного планування:

Детальний план території житлової та громадської забудови, обмеженої вулицями Орлика Пилипа, Героїв Майдану, проспектом Незалежності та житловим проїздом на земельній ділянці, орієнтовною площею 17,0 га в місті Чернівці.

Детальний план території є документом державного планування та розробляється з метою деталізації планувальної структури даної частини міста, визначення функціонального призначення даної території, просторові рішення та параметри комплексної забудови. Ділянка проектування детального плану території знаходиться в адміністративних межах міста Чернівці.

Завданням детального плану території є:

– уточнення планувальної структури та призначення території;

–   раціональне використання території;

–   планувально-просторові рішення об’єктів з урахуванням інвестиційної привабливості забудови території;

–   взаємозв’язок між об’єктами, планувальними рішеннями, транспортним і пішохідним рухом для формування комфортного мікрорайону з повноцінним обслуговуванням;

–   забезпечення неообхідною інфраструктурою, громадськими та соціальними закладами відповідно до державних будівельних норм;

–   додержання санітарних норм.

 

2)   Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування:

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради.

 3)   Передбачувана процедура громадського обговорення:

а)дата початку та строки здійснення процедури:

Громадське обговорення  Детального плану території житлової та громадської забудови, обмеженої вулицями Орлика Пилипа, Героїв Майдану, проспектом Незалежності та житловим проїздом в м. Чернівці  та Звіту про стратегічну екологічну оцінку становить не менше 30 днів з дня оприлюднення повідомлення на сайті Чернівецької міської ради та  друкованих засобах масової інформації.

Громадське обговорення починається з 19 травня 2020 року і триватиме по 22 червня 2020 року.

 б)способи участі громадськості (надання  письмових зауважень і пропозицій,     громадські слухання, тощо):

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді: dmbkzv@ukr.net) зауваження і пропозиції.

Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються.

 вдата, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення):

Громадські слухання відбудуться: 22 червня 2020 року о 15 годині в залі засідань (кабінет 105) Чернівецької міської ради за адресою: Центральна площа,1.

 г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою  можна  ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та  екологічною інформацією, у тому числі пов’язаної  зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

Ознайомитися з проектом Детального плану території житлової та громадської забудови, обмеженої вулицями Орлика Пилипа, Героїв Майдану, проспектом Незалежності та житловим проїздом в м. Чернівці та Звітом про стратегічну екологічну оцінку можна на веб-сайті Чернівецької міської ради (http://chernivtsy.eu/portal/category/84) або до  завершення процедури проведення громадського обговорення у приміщенні Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради за адресою: 58000, м. Чернівці, вул. Б.Хмельницького,64-А.

 г)орган, до якого подаються  зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій:

Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради.

Адреса подання зауважень і пропозицій у письмовій формі: 58000, м. Чернівці, вул. Б.Хмельницького,64 А; електр. адреса: dmbkzv@ukr.net

Зауваження і пропозиції  приймаються у строк з  19 травня 2020 року по  22 червня  2020 року.

 д)місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

Екологічна інформація, у тому числі пов’язана зі здоров’ям населення, що стосується проекту детального плану території знаходиться в Департаменті охорони здоров’я та Управлінні екології та природних ресурсів ЧОДА.
та оприлюднена на офіційному веб-сайті Чернівецької міської ради:

 4)  Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Проведення транскордонних консультацій не потребує.

 

peredplata