На Буковині 3874  працівники  вже отримали допомогу по частковому безробіттю

На Буковині 250 представників малого та середнього бізнесу вже отримали від служби зайнятості допомогу по частковому безробіттю на період карантину. На рахунки роботодавців перераховано  12 млн грн. для виплати заробітної плати 3874 працівникам. Найближчим часом виплату отримає ще майже 1800 працівників.

–         Відтепер допомогу по частковому безробіттю на період карантину можуть отримати фізичні особи-підприємці, які не мають найманих працівників, але є застрахованими особами, тобто сплачували єдиний соціальний внесок, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Допомога по частковому безробіттю для ФОПів встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування єдиного внеску, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Допомога надається на період  призупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину. З допомоги не сплачується податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.  

Оформити допомогу можна впродовж 90 днів з моменту призупинення чи скорочення діяльності.

Отримати кваліфіковану консультацію щодо оформлення допомоги можна у будь-якому центрі зайнятості в телефонному режимі.

Довідково. Щоб отримати допомогу ФОПи мають звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ і зібрати необхідний пакет документів:

–          заява на отримання допомоги в довільній формі;

–          копія наказу з датою зупинення чи скорочення діяльності;

–          довідка про сплату ЄВ за останніх 6 місяців;

–          відомості про фізичну-особу підприємця.

 

 

Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

 

peredplata