Регіональні казначейства без грошей. На Буковині влада заспокоює

Регіональні казначейства без грошей. На Буковині влада заспокоюєЗ кінця вересня казначейство не перераховує кошти, хоча бюджетні організації мають кошти на рахунках і друкують платіжки.

\”З кінця вересня казначейство нічого не перераховує, хоча бюджетні організації мають кошти на рахунках і друкують платіжки\”, – каже джерело.
В свою чергу редакція \”ЕП\” звернулася до управління Державної казначейської служби у Тернопільській області, де повідомили про те, що така ситуація виникла по всій Україні.

\”Ситуація з заблокуванням платежів виникла у всіх регіонах України. Казначейство тут ні до чого. Київ не дає грошей\”, – повідомила прес-секретар голови управління Державної казначейської служби у Тернопільській області Галина Костач.

Нагадаємо, 24 липня Асоціація міст України звернулася до прем\’єр-міністра Миколи Азарова з проханням вирішити проблему безпідставних затримок і блокування їх платежів.

\”З середини липня територіальні органи Державної казначейської служби фактично блокують проведення платежів органів місцевого самоврядування за видатками місцевих бюджетів\”, – йдеться у зверненні.

Про це повідомила Економічна правда.

На наше запитання стосовно нерозрахунків місцевих бюджетів з юридичними та фізичними особами, які надавали товари та послуги бюджетним організаціям, заступник голови ОДА Кирило Крищенко повідомив наступне:

– Дійсно, певний час існували проблеми, що стосувались проплат коштів органами державного казначейства, у зв\”зяку з необхідністю накопичення коштів для розрахунків за газ з Російською Федерацією. Проблема вирішується. Казначейство працює в нормальному режимі. Всі платежі, які були передбачені, вони будуть проплачені. У мене сумнівів в цьому немає. Є постанова кабміну та державного казначейства України.

peredplata