Будівництво “Nord Stream – 2” знову відкладено !!!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Як повідомляє Агентство АЕАС, оператор проекту – зареєстрована в Швейцарії дочірня фірмака Газпрому “Nord Stream 2 AG” – ще на п’ять місяців перенесла на невизначену дату закінчення робіт в територіальних водах Данії, де залишаються укладеними близько 160 км труби.
У новому рапорті для Морського управління Данії (DMA) компанія “Nord Stream 2 AG” повідомляє, що відкладає на невизначений термін завершення робіт у квітні, як про це повідомлялося раніше.
“Газпром”, який зіткнувся з втечею європейських партнерів – від інженерів до страховиків – закликали “не загострювати більше увагу на конкретних термінах завершення будівництва і запуску проекту”.
“Для нас дуже важливий запуск проекту, але терміни його завершення залежать від великої кількості факторів, включаючи погодні умови… Так що точних дат немає”, – заявив заступник голови правління Газпрому Фаміл Садигов.
Тим часом група з 40 американських сенаторів закликала президента США Джо Байдена “швидко і в повній мірі” запровадити нові санкції щощдо компаній, які беруть участь в будівництві газопроводу “Північний потік – 2”.
У листі сенаторів від 3 березня, яке цитує Bloomberg, відзначається, що навіть попри існуючі санкції “будівництво проекту триває”, хоча є достовірна інформація про судна і компанії, які залучені до діяльності і підпадають під санкції”.
Сенатори також розкритикувала доповідь Держдепартаменту США (!!!), в якому містився список юридичних осіб, котрі беруть участь в будівництві “Північного потоку – 2”, назвавши його “повністю неадекватним”.
На їхню думку, в доповіді не були зазначені всі судна, які беруть участь у прокладанні трубопроводу, а також компанії, що надають страхові та сертифікаційні послуги. У доповіді Держдепартаменту від 19 лютого були згадані судно “Фортуна” та його власник – компанія “КВТ-Рус”, проти яких на той момент вже діяли санкції. Сенатори, серед яких республіканець від штату Техас Тед Круз, закликали Байдена негайно встановити всі організації, які беруть участь в проекті, і ввести проти них додаткові обмежувальні заходи.
Поки уряд ФРН обговорює з адміністрацією Байдена план порятунку газпроводу, пропонуючи варіанти від будівництва терміналів для американського СПГ до вкладень в інфраструктури України, європейські компанії продовжують виходити з проекту “Nord Stream 2 AG”.
Минулого тижня про розрив контракту повідомила страхова група Munich Re – найбільша в ФРН на ринку перестрахування і друга за обсягом первинних страхових угод.
Немає опису світлини.
 
 
 

peredplata