У Чернівецькій області  пропонують провести реорганізацію газових господарств та створити «АТ Регіональну газотранспортну компанію «Буковина»

Газові афери Фірташа, Горди, Папієва

Росія веде війну в Україні на всіх фронтах: на Донбасі вбиває людей, у Криму знищує півострів, в інформаційній сфері засмічує мізки українців, у газовій сфері знищує людей.

І даремно хтось не хоче вірити, що Росія – це ворог України. А ті, хто працює на неї, – це також вороги. Невинних там нема. Кожен тепер уже знає, що і де робить Путін та ФСБ.

Газова сфера – одна із основних ділянок фронту. Переможемо тарифи, приберемо звідти російсько-фашистських адептів, перемога буде скрізь: і в Криму, і на Донбасі, і в інформаційному просторі. Бо вбивають українців не тільки «Градами» і мінами, а й словами та картинками з голубих екранів. Нарешті це зрозумів Зеленський і заборонив медведчуківські канали. Але досі залишається Фірташ і його «Інтер». Там не тільки слова, а й газ.

Тому потрібно наводити лад скрізь: і у телеефірі, і у газових господарствах.

Шкода, що акції протесту не принесли бажаного результату. Люди не вийшли на масові протести. І не змели фірташівські газконтори та тих людей, котрі служать Фірташеві та Росії вірою і правдою. І не плекайте надії, що вони не усвідомлюють, що діється… Добре розуміють, але мають вигоду з того. Бо у часи нашої з вами бідності отримують високі зарплати і дивіденди від високих тарифів.

Люди не повірили тим «реєстровим» активістам, котрі виводили їх на дороги. Бо знали їх добре. І мали підозру, що діють вони за чиєюсь вказівкою. Замість того, аби розблокувати тих, хто у Фірташа-Путіна на зарплатах у газконторах, змусити їх відповідати перед людьми, активісти «реєстрові» виходили на дороги, перекривали рух транспорту. Таким чином створювали незручності іншим громадянам. А у той час Фірташ, Путін і Горда насміхалися над нами. Вони змогли розділити громади на тих, хто протестує, і на тих, хто у цей час не дуже активний. Люди почали гризтися один з одним, а не зі справжніми газовими глитаями.

Якби Україна мала дієві професійні та патріотичні спецслужби, то ми давно могли б дізнатися, що у газконторах від областей до столиці сидять і керують ті, хто має зв’язки з Росією. Одні там мають родичів, інші бізнес, хтось має інтерес. Всі вони отримують високі гонорари та зарплати за службу країні-агресору.

У «Чернівцігаз» є керівники, у котрих родичі у Росії займали високі генеральські посади у ФСБ. Ми далекі від думки, що про це не відомо українським спецслужбам. Але відповідних дій до них не спостерігаємо. А можна було вже давно вирішити проблему і з  газовиками, і з тарифами. Для цього навіть не потрібно ніякої націоналізації газових господарств України.

Редакція газети «Час» звернулася до знаючих людей, аби вони розробили план виходу з проблеми, у які загнали нас газовики.

Вихід є.

 Недавно ми отримали пропозиції від небайдужих професіоналів газової сфери щодо реорганізації газових господарств у областях України. Прошу уважно поставитися до саме реорганізації, а не націоналізації чи перерозподілу газових труб, майна облгазів і т. д.

Отож пропонується  найближчим часом створити акціонерне товариство. На прикладі Чернівецької області назвемо його так: «АТ Регіональна газотранспортна компанія «Буковина».

Акціонерами її виступають всі жителі області – 919 028 осіб. Тут мають бути враховані всі до єдиного немовлята, які народилися на час створення АТ.

Далі рахуємо вартість всіх газотранспортних мереж ГРС, всіх активів на території Чернівецької області. Ця вартість становить 4 млрд. 579млн. 490 000 гривень – 4759490000.

На кожного жителя області (акціонерів) припадає акцій на суму 5170 грн.

Далі кожен акціонер вносить до фонду розвитку АТ по 300 гривень. Всього буде 276 000 000 грн.

Обираємо правління АТ і його голову. Ця процедура відбувається публічно з голосуванням у режимі онлайн.

Обране керівництво оголошує конкурс по найму на роботу у  виконавчу структуру АТ. Це виконавчий директор, фінансово-економічна служба та інші підрозділи діяльності ГРС. Всі вони будуть контрактними.

Голова АТ і члени правління не можуть займати штатні посади і отримувати зарплати.

Поквартально надається звіт про результат роботи ГРС. І за цими результатами щороку нараховуються та виплачуються дивіденди кожному акціонеру.

Прибуток від господарської діяльності АТ нараховується у пропорціях: 30% – виплата дивідендів акціонерам, 30% – на модернізацію виробництва, 15% – резервний фонд і 15% – премії (10% – виконавчим структурам, 5% – правлінню і голові АТ).

Таким чином громадяни не тільки матимуть невисокі тарифи за газ, а ще дивіденди від діяльності газової сфери. Щоправда, за таких умов зникає олігарх раз і назавжди. А громада і її люди стають справжніми власниками на своїй землі і у своїй державі.

(Далі буде)

Р.S. Якщо станеться так, як ми передбачаємо у всіх сферах економіки України, то наша держава раз і назавжди позбудеться всіх олігархів-глитаїв, котрі до нитки обдирають народ.

Петро Кобевко

peredplata