На Буковині реалізовують пілотний проєкт з вивчення ринку праці

Чернівецька область ввійшла у десятку областей України, де проведуть комплексний аналіз стану та тенденцій розвитку регіонального ринку праці, його професійної структури, нинішньої та перспективної потреби регіону в працівниках у професійному/кваліфікаційному розрізі.

        Проєкт триватиме до 30 грудня 2021 року. У Чернівецькому обласному центрі зайнятості вже створена аналітична група, до якої ввійшли представники Ради Федерації роботодавців Чернівецької області, Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації, Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації, навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області, ТОВ «Аутомотів Електрік Україна».

         Реалізація проєкту включає формування переліку діючих підприємств, організацій, установ, фізичних осіб-підприємців, котрі мають найманих працівників, відтак зроблять вибірку учасників опитування, опитають працедавців та випускників навчальних закладів, узагальнять результати та оприлюднять інформацію.

Директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко зазначає: «На ринку праці Чернівецької області вже тривалий час спостерігається дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили.  На часі розробити прогнозні показники потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та кваліфікованих робітників задля мінімізації дисбалансу між попитом і пропозицією на ринку праці».

         Проєкт реалізовують за участю експертів програми EU4Skills та Державного центру зайнятості на базі Вінницького, Дніпропетровського, Запорізького, Кіровоградського, Львівського, Миколаївського, Одеського, Полтавського, Рівненського, Чернівецького обласних центрів зайнятості.

Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

peredplata