У Чернівцях планують реконструювати Центральну площу: менше парковок та сухий фонтан

У Чернівцях планують реконструювати Центральну площу

Наразі вже обрали переможця конкурсу, який виготовлятиме відповідну проектно-кошторисну документацію. Міська рада консультується з переможцем конкурсу, щодо можливих змін на площі.

Про це на брифінгу розповів заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, пише ІА АСС.

https://youtu.be/BmctGK6qQHA

Менше парковок

«Є бачення, що парковок перед приміщенням міської ради та проїзд від колишнього магазину «Кобзар» та готелю «AllureInn» не повинно бути. Це все має бути одна пішохідна зона. Невеличка частина Центральної площі стане привуличною до вулиці Кобилянської. Це буде досить зручно», –  каже заступник мера. 

Сухий фонтан 

Також Василь Зазуляк розповів про ідею перенести фонтан у ту частину площі, де наразі знаходиться дерев’яний хрест:

«Є пропозиції зробити сухий фонтан, тобто все обладнання буде сховане в землі і лише в літній період часу звідти битимуть різні струмені води за певним сценарієм. Це має бути хороша атракція. Це буде світло-музичний фонтан».

Якою буде площа, вирішуватимуть чернівчани

Втім, остаточного проекту реконструкції площі ще немає, а всі запропоновані зміни спершу виноситимуть на громадські обговорення.

«Кожен зможе долучитися до обговорення. Як вирішить більшість – такою і буде Центральна площа. В тому числі це стосується і питання щодо розміщення хреста. Є дуже багато різних думок, тож самі городяни зможуть вирішити потрібен він там, чи ні. Будемо вишукувати гроші на цей проект. Вважаю, що він є необхідний. Тому що такий стан, у якому площа є зараз не сприяє ні відпочинку чернівчан, ні туристичній привабливості міста», – сказав Василь Зазуляк.

Цьогоріч у Чернівцях працюватимуть над проектними роботами, кошторисом та експертизами щодо реконструкції Центральної площі.

У 2022 році планують приступити до ремонтних робіт.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

Відео Артема Козменка, Погляд

peredplata