Негода на Буковині пошкодила 67 будинків, 19 мостів, 30 км доріг

Через селевий потік, який утворився після зливи, 20 червня постраждали 17 населених пунктів Чернівецького району. Так, у 7 селах підтопило житлові будинки, у решті – вода завдала шкоди домогосподарствам, тобто залила обійстя, знищила городину, домашню птицю, підсобні будівлі. 

– Найбільше постраждали чотири села у колишньому Заставнівському районі – Товтри, Вікно, Дорошівці і Погорилівка. Там утворилися потужні селеві потоки води із намулом та побутовими відходами, які зруйнували дуже багато обійсть, – каже перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк. 

За його словами, вода пошкодила 67 будинків. На 5 осель люди поки що не надали документи, які підтверджують право власності. Що ж до руйнування решти, складено відповідні акти. При цьому 2 хати відновленню не підлягають. 

Окрім людського майна, постраждала також інфраструктура, пояснив Богдан Ковалюк, зокрема, 19 мостів та 30 кілометрів доріг місцевого значення. Що ж до об’єктів соціальної сфери, то підтопило чотири школи та декілька будинків культури.

Буковинці, яким завдав збитків паводок, отримають компенсацію.

Прем’єр міністр Денис Шмигаль  повідомив, що Уряд очікує від Чернівецької області завершення підрахунку збитків та оформлення відповідних документів.

Джерело: ОДА

peredplata