Низка питань сьогодні розглянуто на засіданні виконкому Чернівецької міськради

  1. Зокрема, встановлено розмір плати та термін навчання в мистецьких школах, затверджено перелік рекламних конструкцій, які підлягають демонтажу, а МКП «Чернівціспецкомунтранс» надано дозвіл на перероблення твердих побутових відходів.

 

 Мистецька освіта

 Рішенням виконавчого комітету міської ради погоджено запропонований дирекціями шкіл розмір щомісячної плати батьків за навчання дітей в музичних та художній школах м. Чернівців у 2021 – 2022 навчальному році до визначення Кабінетом Міністрів України порядку встановлення розміру плати  за навчання в мистецьких школах. Розмір плати суттєво не змінився у порівнянні з минулорічним і становитиме від 200 до 350 грн. у залежності від обраного відділення чи музичного інструменту. Окрім того, для окремих категорій учнів мистецьких шкіл встановлено пільги.

 

Демонтаж рекламних конструкцій

 Згідно з рішенням виконавчого комітету до переліку рекламних конструкцій, встановлених без дозвільних документів у м. Чернівцях, які підлягають демонтажу, зокрема, належать конструкції на фасаді будинку №8  на вул. Університетській, конструкція на вул. Південно-Кільцевій біля ставу (навпроти розворотного кільця тролейбусного маршруту № 5) та світлодіодний екран на площі Філармонії. Щодо останнього, рішення про демонтаж чи передачу екрану на баланс комунальної служби міста розглянуть на сесії міської ради.

 

Сортування сміття

 МКП «Чернівціспецкомунтранс» надано дозвіл на сортування та перероблення твердих побутових відходів, які в подальшому можливо використовувати як вторинну сировину, на полігоні ТПВ, що знаходиться за адресою вул. Чорнівська, м. Чернівці.

 

 Автобусні маршрути буде вдосконалено

 До Переліку міських автобусних маршрутів загального користування для перевезення пасажирів, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 24.12.2019р. № 748/28, внесено зміни. Зокрема, автобусний маршрут №4 на численні прохання мешканців міста продовжено до зупинки «Теремки».

 

Інше

 Обʼєкт «Капітальний ремонт системи вуличного освітлення в м.Чернівці», що профінансований за підтримки  Європейського Союзу на
суму 30 413 746, 49 грн, буде передано на баланс комунальному підприємству «Міськсвітло», що сприятиме вчасному обслуговуванню об’єкту та підтримці системи освітлення міста в належному стані.

 

 

peredplata