Тарифи на опалення для буковинців мають залишитися на рівні минулого року

Тарифи на опалення для буковинців не повинні зростати. Президент та Уряд зробили усе для того, аби утримати ціни на рівні минулого сезону. 

Так, побутовим споживачам «Нафтогаз» пропонує блакитне паливо по 7,96 грн за кубометр, для підприємств теплокомуненерго є трирічні контракти з ціною 7,42 грн за кубометр на перший рік. Про це розповів перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк . 

За його словами, нині через провокації «Газпрому» ціна газу у Європі рекордно зросла і може сягнути 1000 доларів за тисячу кубометрів. Таким чином Росія прагне змусити Європейський Союз увести в експлуатацію «Північний потік – 2». Однак для споживачів в Україні такі коливання будуть невідчутними. 

«Тепер завдання органів місцевого самоврядування, у яких є підприємства централізованого теплопостачання, привести ціни у відповідність до тарифів минулого року, а також знайти фінансовий ресурс для нормального старту опалювального сезону. Тому що тільки в такому випадку можна врахувати інтереси усіх соціальних груп, особливо тих людей, які не мають достатнього доходу, щоб платити за тепло по три і більше тисячі гривень», – зауважив Богдан Ковалюк. 

Він також наголосив, що Україна нині має у газосховищах близько 18 мільярдів кубометрів газу, що є одним із найвищих показників за останніх декілька років.

Джерело: ОДА

peredplata