Прокуратура вимагає від ТзОВ звільнити приміщення в центрі Чернівців через несплату оренди

Незаконний ремонт та борги за оренду: прокуратура вимагає від ТзОВ звільнити приміщення об’єкта культурної спадщини

Чернівецька окружна прокуратура в судовому порядку вимагає від суб’єкта господарської діяльності погасити борги за оренду та звільнити приміщення по вулиці Ольги Кобилянської, яке знаходиться в межах комплексної охоронної зони центрального історичного ареалу Чернівців та в межах буферної зони об’єкта культурної спадщини, внесеного до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.

У 2020 році Департамент розвитку Чернівецької міської ради передав ТзОВ в оренду понад 77 кв. м нежитлового приміщення для використання під торговельний об’єкт. Приміщення знаходиться в житловому  будинку початку ХХ століття, занесеного до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.  

Усупереч умов договору, суб’єкт господарювання систематично не сплачував оренду плату за користування приміщенням та самовільно, без погодження з управлінням охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради, проводив ремонті роботи, що суперечить Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Як наслідок, з травня 2020 по серпень цього року до місцевого бюджетну не надійшло понад 250 тис. грн.   

За таких обставин, Чернівецька окружна прокуратура звернулася з позовом до суду в інтересах територіальної громади про стягнення заборгованості та повернення приміщення у комунальну власність.

Наразі судом відкрито провадження у цій справі.

peredplata