Раніше літали в Сибіру у флоті російської авіакомпанії: два Ан-148, якими чернівчан планують перевозити до Києва, побудовані на Воронезькому авіазаводі

З Чернівців планують запустити нові авіарейси компанії Air Ocean Airlines, яка виконуватиме польоти на Ан-148. Це будуть повітряні судна, які раніше експлуатувалися у Росії.

Про це повідомляє Buknews з посиланням на видання mintrans.

Нова авіакомпанія стала першою в країні, яка основним видом своєї діяльності обрала виконання регулярних та чартерних перевезень як на внутрішніх маршрутах України, так і за її межами на літаках сімейства Ан-148, Ан-158 розробки ДП “Антонов”. Рейси Air Ocean Airlines планує здійснювати тривалістю не більше 2,5 годин.

– З Чернівців до Києва літатиме ще одна авіакомпанія – Air Ocean Airlines. Так, крок за кроком, ми повертаємо «до життя» наш аеропорт, – прокоментував плани організації рейсу Чернівецький міський голова Роман Клічук. – Попередньо планується, що літак літатиме до Жулян щодня, окрім середи та неділі.  З 1 грудня також плануємо запустити авіарейси до ще однієї європейської столиці. Наше місто має хороший потенціал, аби бути комфортним для життя та ведення бізнесу. Втім одна з найбільших перепон – це відсутність зручного транспортного сполучення. Наша команда активно працює над тим, аби всі дороги вели до Чернівців!

На сьогодні у флоті Air Ocean Airlines – 2 літаки Ан-148. До кінця поточного року має бути поставлений ще один літак, а протягом першого-другого кварталу 2022 року – ще три. Загалом компанія планує експлуатувати до 10 літаків такого типу.

За інформацією видання avianews.com, обидва літаки, якими володіє Air Ocean Airlines, побудовані на Воронезькому авіазаводі в 2011 і 2012 роках. Раніше вони літали в Сибіру в складі флоті російської авіакомпанії “Ангара”.

Крім того, за інформацією “Антонова”, розширюватиме свій авіапарк Air Ocean Airlines буде за допомогою кіпрської компанії CYPRUS AIRCRAFT LEASING 2 (CAL) LTD. Як повідомляє avianews.com, раніше її директор постачав українські літаки до КНДР та на Кубу.

ДОВІДКОВО:

ЧЕРНІВЦІ БУДУТЬ ЗВ’ЯЗАНІ АВІАСПОЛУЧЕННЯМ З ВАРШАВОЮ, – повідомив секретар виконкому Чернівецької міської ради Сергій Добржанський. – Тема авіасполучення Чернівців є дуже болючою. Оскільки попит мешканців міста на цю послугу є, а аеропорт поки що не надає її в повному обсязі. Відновлення цього року сполучення з Києвом, стало знаковим для міста. І захід нової кампанії, яка буде здійснювати рейси з Києвом, означає, що є зацікавленість у цьому напрямку, як з боку авіакомпаній так і з боку керівництва міста.
 
Вчора стало відомо, що зусиллями міського голови Роман Клічук почалася процедура відкриття рейсів до Ізраїлю.
 
І є ще одна приємна новина – перемовини (3 зустрічі і офіційне листування) з польським консульством у м. Вінниця та посольством Польща в Україні завершилися успішно. Розпочалась процедура відкриття авіасполучення за напрямком Чернівці-Варшава. Дякую генеральному консулу Дамяну Цярцинському за розуміння та допомогу. То ж маємо надію, що дуже скоро Чернівці будуть сполучені з великим авіахабом Варшава, який дасть можливість літати у більш ніж 100 напрямків. Працюємо на благо міста Чернівців! Спільними зусиллями.
Джерело: Buknews

peredplata