У Чернівцях на Соборній площі почали влаштовувати ялинку. Таким чином виконали вимоги петиції Ольги Кобевко ще з 2016 року

Це було 5 років тому, 16 грудня 2016 року.

Тодішня депутатка Чернівецької обласної ради Ольга Кобевко зареєструвала петицію щодо встановлення штучної ялинки у Чернівцях .

На сайті міської ради необхідну кількість підписів набрала петиція, щодо придбання для Чернівців штучної ялинки. На сайті міської ради необхідну кількість підписів набрала петиція, щодо придбання для Чернівців штучної ялинки. 

https://petition.e-dem.ua/chernivtsi/Petition/View/378

 “Щодня в соцмережах ми спостерігаєм за обуренням громади проти вирубки лісів, але потім чуєм, що новорічна ялинка не така пухнаста, чи не тієї висоти…  Пропоную на майбутнє підтримати встановлення на Соборній площі або штучної ялинки (яка буде закуплена один раз, але з подальшим використанням в багато років, адже грошей щороку на це виділяють не мало!!!!!) або висадити на звичному місці свою новорічну красуню. Давайте разом збережем природу, що дарує нам життя!Є – написала автор петиції Кобевко Ольга Петрівна  

Петиція буде розглянута впродовж 10 днів в установленому порядку

 

А далі сталося,  як завжди: спочатку перенесли розгляд петиції на місяць.

ВІДПОВІДЬ НА ЕЛЕКТРОННУ ПЕТИЦІЮ

Повідомляємо, що розгляд електронної петиції №664 щодо встановлення штучної ялинки на Соборній площі під час Новорічних та Різдвяних свят, за домовленістю з ініціатором петиції Кобевко О.П., перенесений на 1.02.2017р.
Про результати розгляду буде проінформовано додатково.

Потім на рік… потім не стало тієї влади. І так тривало  5 років.

Юрій Чорней у ФБ жорстко, але справедливо, розкритикував теперішнє облаштування Соборної площі перед Різдвом. Він пише:

-І будиночки навколо майбутньої штучної ялинки на Соборній площі якісь страшні, правду кажучи. Я розумію, що дурневі пів роботи не показують, може ще їх прикрасять якось, але ота стіна з будинків, яка візуально закрила площу від перехожих, більше схожа на якийсь форт, що приготувався до тривалої облоги, а не на повітряні святкові замки Снігової Королеви.

 

 

 

 

peredplata