Чернівецька міська рада оголосила конкурс на обслуговування 11 маршрутів: які вимоги до перевізника

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008р. № 1081  «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», пропонує фізичним та юридичним особам прийняти участь у конкурсі на визначення автомобільних перевізників з перевезення пасажирів на окремих на автобусних маршрутах загального користування на території Чернівецької міської територіальної громади.

  1. Найменування організатора та робочого органу:

Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства Чернівецької міської ради (код ЄДРПОУ 44173515)

вул. Антона Чехова, 23, м.Чернівці, 58005

тел. +38 066 028 38 90

Е-mail:deptrans.cv.ua@gmail.com

  1. Інформація про перелік лотів автобусних маршрутів загального користування, які заявлені у конкурсі:

Номер маршруту

Найменування кінцевих зупинок

Кількість оборотних рейсів або кількість автобусів для забезпечення перевезення

Інтервал руху

Режим руху

Клас транспортного засобу

14

«Ленківці – вул. Старожучківський шлях»

3

20

маршрутне таксі/2,3,4,5,6,7

малий

15

 «Вул.Дунайська – вул.Садова»

1

80

у звичайному режимі

малий

18

«Вул.Дунайська – вул.Садова»

1

90

у звичайному режимі

малий

21

«Стара Жучка – вул.Садова»

2/1

40/80

у звичайному режимі

малий

22

«Університет – вул.Старожучків-

ський шлях»

4

20

маршрутне таксі/2,3,4,5,6,7

малий

25

 «Вул.Шкільна – вул.Підлісна»

1

90

у звичайному режимі

малий

30

«вул. Південно-Кільцева –вул.Старожучків-

ський шлях»

6

15

маршрутне таксі/2,3,4,5,6,7

малий

31

«Вул. В.Комарова –вул.Старожучків-

ський шлях»

6

15

маршрутне таксі/2,3,4,5,6,7

малий

32

«Проспект Незалежності –вул.Старожучків-

ський шлях»

6

15

маршрутне таксі/2,3,4,5,6,7

малий

35

«Вул. Садова –вул.Старожучків-

ський шлях»

6

15

маршрутне таксі/2,3,4,5,6,7

малий

41

«Садгора –вул.Старожучків-

ський шлях»

4

20

маршрутне таксі/2,3,4,5,6,7

малий

  1. Умови конкурсу

3.1. У Конкурсі можуть брати участь автомобільні перевізники, що відповідають його Умовам.

3.2. Обов’язковими умовами для участі в Конкурсі є:

3.2.1. Відповідність вимогам до автомобільних перевізників, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт».

3.2.2. Наявність у претендента достатньої кількості транспортних засобів відповідного класу для роботи на маршруті (кількох маршрутах) згідно з лотом, на який подається пропозиція, яка визначається як кількість автобусів, необхідних для виконання перевезень на маршруті, та кількість резервних транспортних засобів, яка становить не менше 10 відсотків від загальної кількості, а також до 50% загальної кількості автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Транспортні засоби, пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, повинні бути пристосовані для користування інвалідами з вадами зору, слуху та з ураженнями опорно-рухового апарату, а також передбачати можливість встановлення зовнішніх звукових інформаторів номера і кінцевих зупинок маршруту, текстових та звукових систем у салоні для оголошення зупинок.

3.2.3. Для роботи на маршрутах загального користування, на яких передбачено використання автобусів великого класу, транспортні засоби мають відповідати таким вимогам:

– є новими, або бувшими у використанні, але технічно справні;

– мають сучасний дизайн;

– відповідають екологічному стандарту не нижче ЄВРО-3;

– мають понад 22 місця для сидіння крім водія;

– до 50% мають бути низькопідлогові та пристосовані до перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

3.2.4. Для роботи на маршрутах загального користування, на яких передбачено використання автобусів малого класу, транспортні засоби мають відповідати наступним вимогам:

– є новими, або бувшими у використанні, але технічно справні;

– мають сучасний дизайн;

– відповідають екологічному стандарту не нижче ЄВРО-3;

– мають не більше 22 місць для сидіння крім водія;

– до 50% мають бути низькопідлогові та пристосовані до перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

3.2.5. Рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом для перевезення пасажирів на маршрутах повинен за технічними та екологічними показниками, пасажиромісткістю відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту.

3.2.6. У разі відсутності в перевізника-претендента автобусів, що відповідають умовам Конкурсу, визначеним у пунктах 3.2.3, 3.2.4 цих Умов, вони мають право подавати до конкурсного комітету заяву на участь у Конкурсі та документи, що містять характеристику наявних автобусів, які перевізник-претендент пропонує використовувати на даному маршруті з аналогічною чисельністю пасажиромісць, а також інвестиційний проєкт-зобов’язання щодо оновлення парку автобусів згідно з вимогами пунктів 3.2.3, 3.2.4 цих Умов впродовж одного року з моменту підписання договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування Чернівецької міської територіальної громади.

3.2.7. У разі відсутності перевізника-претендента, який має автобуси, що відповідають умовам Конкурсу, Конкурс проводиться серед претендентів, які пропонують використовувати на даному маршруті автобуси, що відповідають вимогам безпеки, але не відповідають умовам Конкурсу за класом, пасажиромісткістю, параметрами комфортності, з урахуванням поданих інвестиційних проєктів-зобов’язань щодо оновлення парку автобусів, які будуть повністю відповідати всім вимогам, впродовж строку дії договору (розбивкою заходів по роках) на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування Чернівецької міської територіальної громади.

3.2.8. Договір з переможцем Конкурсу укладається Організатором перевезень на термін від трьох до п’яти років.

3.2.9. Договір з переможцем Конкурсу у разі відсутності в нього автобусів, що відповідають умовам Конкурсу, Організатором перевезень укладається на один рік.

У разі виконання перевізником поданих інвестиційних проєктів-зобов’язань щодо оновлення парку автобусів, які повністю відповідають всім вимогам та надання Організатору відповідних документів, які підтверджують виконання інвестиційних проєктів-зобов’язань (наявність підтверджуючих документів на право власності, співвласності або договору лізингу на транспортні засоби, які були придбані згідно інвестиційних проєктів-зобов’язань щодо оновлення парку автобусів) термін договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусному маршруті загального користування Чернівецької міської територіальної громади може бути Організатором продовжений, але не більше ніж на 5 років.

3.2.10. Автомобільний перевізник – переможець Конкурсу повинен самостійно забезпечувати перевезення.

3.3. Беручи участь у Конкурсі претенденти погоджуються на додаткові умови Конкурсу:

– надавати послуги з перевезення пасажирів у відповідності до вимог Закону України від 23.02.2006 р. № 3492-IV «Про автомобільний транспорт», рішень Чернівецької міської ради та її виконавчого комітету, інших нормативно-правових актів України, а також договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування Чернівецької міської територіальної громади;

– забезпечити перевезення пільгових категорій громадян та учнів відповідно до законів України та рішень виконавчого комітету міської ради;

– впродовж 10 робочих днів з моменту підписання договору за власні кошти обладнати всі автобуси засобами gps-моніторингу, підключати їх до системи даного виконавця, забезпечувати належну експлуатацію та постійну роботу встановлених засобів gps-моніторингу, а також ремонт, модернізацію та заміну; передавати усі майнові та немайнові права на gps-дані про роботу автобусів, отримані в результаті надання послуг з перевезення пасажирів Замовнику.

– впродовж 10 робочих днів з моменту визначення виконавчим комітетом міської ради порядку виконання послуг з впровадження та функціонування системи електронного квитка на території Чернівецької міської територіальної громади, укласти угоду з даним виконавцем та впродовж місяця за власні кошти обладнати всі автобуси електронними компостерами (валідаторами) та іншим обладнанням для забезпечення функціонування системи електронного квитка, а також забезпечувати належну експлуатацію та постійну роботу встановленого обладнання, а також його ремонт, модернізацію та заміну;

– на умови, запропоновані виконавцем послуг з впровадження та функціонування системи електронного квитка на території Чернівецької міської територіальної громади, зокрема, щодо відрахування комісійної винагороди виконавцю послуг, реалізації квитків на зупинках, отримання оплати та розрахунків від перевезення пасажирів з електронними одно- та багаторазовими квитками, проїзними квитками тощо;

– впродовж місяця з моменту визначення Організатором взірця спеціального одягу для водіїв громадського транспорту на території Чернівецької міської територіальної громади, за власні кошти забезпечити всіх водіїв достатньою кількістю комплектів даної форми (не менше, ніж по два); забезпечувати роботу водіїв виключно в спеціальному одязі відповідно до сезону, періодично оновлювати його в зв’язку зі зносом, сезонністю тощо;

– не пізніше, ніж за 10 робочих днів до початку роботи на маршруті відповідно до договору про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Чернівецької міської територіальної громади, обладнати за власні кошти всі автобуси інформаційними трафаретами визначеного Організатором взірця, а також забезпечити відповідно до вимог їх підсвітку, належну експлуатацію, оновлення, заміну тощо;

– забезпечити офіційне працевлаштування всіх водіїв, умови їх праці та відпочинку згідно з вимогами законодавства, проведення щоденного медичного контролю стану здоров’я водіїв, виготовлення для всіх водіїв ідентифікаторів визначеного Організатором взірця, які є обов’язковими при роботі водія на маршруті;

– на застосування до них в разі порушення ними умов Договору та інших нормативно-правових актів, що регламентують організацію перевезень автомобільним транспортом загального користування штрафних санкцій та припинення договору в односторонньому порядку в порядку, визначеному Договором на перевезення пасажирів;

– на обгрунтовану вимогу Організатора припинити виконання договору при зміні в маршрутній сітці Чернівецької міської територіальної громади, затвердженої виконавчим комітетом міської ради, при умові, що маршрут, який обслуговується не зазначено в переліку маршрутів.

3.4. Умови, визначені в пункті 3.3 є істотними умовами договору з переможцями Конкурсу.

  1. Порядок одержання необхідної інформації про об’єкти конкурсу: з оголошення, або за адресою: 58005, м. Чернівці, вул. Антона Чехова, 23, Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства Чернівецької міської ради, телефон: +38 066 028 38 90.
  2. Кінцевий строк прийняття документів для участі у конкурсі: до 16.00 год. 08.02.2022 р.
  3. Найменування організації, режим її роботи та адреса, за якою подаються документи для участі у конкурсі: Департамент транспорту та окремих питань комунального господарства Чернівецької міської ради за адресою: 58005, м. Чернівці, вул. Антона Чехова, 23, каб. 8, графік роботи: пн.-чт. з 08:30 год. до 17:30 год., пт. з 08:30 до 17:00 год.
  4. Місце та дата одержання бланків документів для участі у конкурсі: документи для участі в конкурсі перевізники-претенденти подають відповідно до Закону України від 23.02.2006р. № 3492-IV «Про автомобільний транспорт», постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008р. № 1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», та відповідно до умов проведення конкурсу на визначення автомобільних перевізників з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування на території Чернівецької міської територіальної громади, затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.10.2021 р. №835/25 «Про організацію пасажирських перевезень на автобусних маршрутах загального користування  на території Чернівецької міської територіальної громади та  визнання  такими, що втратили  чинність,  рішень виконавчого комітету міської ради з цього питання»(зі змінами та доповненнями згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради від 28.12.2021 р. № 1054/30). А також бланки можна одержати за адресою: 58005, м. Чернівці, вул. Антона Чехова, 23.
  5. Місце, дата та час початку проведення засідання конкурсного комітету: 23 лютого 2022 року о 11:00 год. в приміщенні міської ради за адресою: м. Чернівці, Центральна площа, 1, каб. 202.
  6. Розмір плати за участь у конкурсі: плата за участь у конкурсі становить 3000,00грн за один об’єкт конкурсу та вноситься Перевізниками-претендентами на рахунок (реквізити рахунку можна одержати за адресою: 58005, м. Чернівці, вул. Антона Чехова, 23).
  7. Телефон для довідок з питань проведення конкурсу: тел. +380660283890, е-mail:deptrans.cv.ua@gmail.com

peredplata