Буковинка перерахувала шахраям майже 30 тис грн

Дізнавачі Вижницького районного відділу поліції розслідують обставини скоєння шахрайства відносно буковинки

Вчора, 25 січня, на спецлінію «102» звернулася 28-річна жителька селища Путила та повідомила про те, що вона перерахувала невідомій особі майже 30 тисяч гривень за нездійснені послуги. Правоохоронці розпочали за цим фактом кримінальне провадження.

Опитавши заявницю, співробітники Вижницького районного відділу поліції (№1 смт Путила) встановили, що до неї протягом десяти днів телефонувала невідома особа, представилася працівницею різних відомств, структур та пропонувала виплату компенсації за купівлю неякісних ліків через мережу Інтернет. Телефоном жінка повідомила буковинці, що таблетки, які вона напередодні придбала для лікування своїх хворих батьків, є непридатними, тому їй пропонують за них компенсацію.

Для повернення коштів через страхову компанію, шахрайка запропонувала буковинці  відправити  1300 гривень на вказаний нею рахунок. Жінка виконала це прохання, а протягом декількох днів ще декілька разів перераховувала кошти з карткового рахунку невідомій особі за нібито компенсацію неякісних ліків.

Внаслідок шахрайських дій буковинка витратила майже 30 тисяч гривень, відповідно – не отримала обіцяної компенсації. Особа, яка телефонувала заявниці, після одержання грошей незаконним шляхом, вимкнула мобільний телефон, не виходила на зворотній зв’язок та не виконала усних домовленостей.

За вказаним фактом дізнавачі поліції Вижницького районного відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці Буковини вкотре нагадують громадянам про необхідність бути уважними та обачними у телефонній розмові з невідомими особами, які пропонують перерахувати їм кошти за товари чи послуги.

Якщо телефоном співрозмовник представляється працівником поліції, банку чи ще якоїсь державної структури чи організації та починає бесіду  про гроші на негайні потреби, ваші банківські картки, рахунки чи статки – негайно кладіть слухавку. Будьте певні – ви розмовляєте з шахраєм. 

У випадку виникнення таких ситуацій – телефонуйте на спецлінію «102».

peredplata