Американці облаштували у Чернівцях польовий госпіталь

Тут надаватимуть безкоштовну допомогу для постраждалих від війни українців, вже спорудили три намети із ліжками, теплом, киснем, медикаментами.

У Чернівцях американська Міжнародна гуманітарна організація «Сумка Самарянина» облаштувала польовий госпіталь, пише Медіа агентство АСС.

Сюди можуть звертатися ті, хто постраждав від війни в Україні. Медична допомога безкоштовна і надається щодня.

Працюватимуть у польовому госпіталі американські лікарі та медсестри.

«Ми по всьому світу надаємо таку допомогу людям, котрі потерпають від війни, від природних катаклізмів чи будь-якої іншої біди. Ми християнська неприбуткова організація, збираємо фахівців з різних галузей і відправляємо туди, де вони потрібні. Я фельдшерка з США, тут також є лікарі з Америки. Ми зможемо прийняти до 200 пацієнтів за день, як дорослих, так і дітей. Працюватимемо 7 днів на тиждень з 8 ранку до 18 години. Всі ліки ми привезли з США, і доставимо ще за потреби», –  розповіла координаторка проєкту Вітні Пітерсон.

У наметах розмістили ліжка, проведуть кисень, тут буде тепло, стерильно.

«Тут вже все готове, аби завтра-післязавтра почати приймати людей. Цей госпіталь є підтримкою для жителів України. Багато лікарень уже зруйновано – це 260 закладів по країні. Очевидно, буде навантаження на медзаклади, треба бути готовими до будь-яких сценаріїв. Тут зможуть люди пройти перевірку, здати аналізи і отримати допомогу», – сказав керівник волонтерського руху Костянтин Якименко.

За потреби тут можуть змонтувати додаткові намети із наданням послуг хірургічного втручання.

Всі лікарі сертифіковані і працюють в Україні як волонтери безплатно.

Джерело: сайт https://acc.cv.ua/

peredplata